Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA: Do FIFA 13 se na právech můžeme domluvit přímo s kluby

A Nova Sport chce analyzovat góly přes hru.

Možná si vybavujete loňskou aféru, kdy se EA Czech se společností STES zastupující fotbalovou Gambrinus ligu nedohodli na ceně práv za obsažení domácích a české reprezentace do hry FIFA 12 (recenze). Dnes se k tomuto tématu vrátily Hospodářské noviny.

EA i STES v deníku vyjádřily zájem pokusit se najít společnou řeč, aby domácí reálie mohly být zahrnuty alespoň v dalším ročníku FIFA 13. "Pokud se nedomluvíme, půjdeme cestou spolupráce s jednotlivými kluby," uvedl PR a media manažer EA Dušan Benža. Myslel tím kluby s fanouškovskou základnou (Plzeň, Ostrava, Slavia a Sparta), jako to funguje třeba v Polsku.

Tento scénář vývoje se zdá být pravděpodobnější, než že by EA Czech kývli na několikanásobně navýšenou cenu za práva, jako to STES požadovali v roce 2010. V zatím neohlášené, ale stoprocentně jisté hře EA k letnímu evropskému šampionátu by podle informací Eurogameru reprezentace ČR být měla, neboť se licencování řeší globálně přes UEFA pro všechny účastníky EURO 2012 (nikoliv přes STES).

Hospodářské noviny také informovaly o záměru televize Nova Sport přijít na jaře s novou aplikaci pro analýzu sportovních akcí. Má jít o simulaci gólů, šancí či zajímavých momentů, na čemž spolpuracuje s nejmenovanou zahraniční firmou, která se zabývá videohrami.

Kompilace spálených šancí ve FIFA 12

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 12

Android, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS, Nintendo DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments