If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA vydají RPG Project Mercury

Ujali se epické hry od designéra Oblivionu.

Electronic Arts už nemusí smutnit, že před třemi lety zrušili Lord of the Rings: The White Council. Našli si náhradu v jiném epickém fantasy v otevřeném světě, které bude navzdory všem současným trendům singleplayerové.

Dnes se totiž stali vydavatelem RPG pracovně nazvaného Project Mercury. Plánují ho pro PC, PS3 a X360, termín zatím nesdělili.

Nejzajímavější na tom je, že tato hra pochází od Big Huge Games - od tvůrců RTS Rise of Nations a studia vlastněného firmou 38 Studios od doby, co se ho THQ rozhodli zbavit, protože ho neshledali perspektivním.

S největší pravděpodobností se jedná o ten klon Oblivionu, který se měl jmenovat Ascendant a Big Huge Games ho původně dělali pro THQ. Podívejte se tady na starší uniklé obrázky a trailer, co se dá od této hry čekat. Nemá daleko k Fable.

Na vývoj Project Mercury podle oficiální zprávy dohlíží hlavní designér The Elder Scrolls: Morrowind a Oblivion. Příběh hry vymýšlí člověk, který se podílel na Dungeons & Dragons. A tvůrce Spawn zase určuje umělecké ztvárnění.

EA nepochybně ví, co dělají. Nejsou investorem, nýbrž jen distributorem coby EA Partners. A existuje tu dobrá šance, že by Project Mercury mohli vypustit dříve, než Bethesda přijde s dalším dílem Elder Scrolls.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments