Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA vypsala odměnu na šéfy Infinity Ward

Přilákají miliony k EA legendy?

O kauze Activision versus Infinity Ward jste již určitě slyšeli. Dva hlavouni (Jason West a Vince Zampella) byli z IW vyhozeni a nyní žalují Activision o 36 milionů dolarů, což mají být nevyplacené podíly z prodejů Modern Warfare 2.

Nyní začínají v herní branži kolovat spekulace, že EA prý doslova "vypsala odměnu" v hodnotě jednoho milionu dolarů na kohokoliv z bývalých šéfů Infinity Ward. Není tajemstvím, že EA, nebo v podstatě kdokoliv, by tyto pány chtělo přetáhnout na svoji stranu. West a především Zampella mají loajalitu svého týmu zajištěnou, tudíž je zformování týmu a práce na nové hře pod jiným vydavatelem jen otázkou času. Není bez zajímavosti, že jak West, tak i Zampella dříve pro EA pracovali a právě díky tehdejším neshodám se trhli a založili Infinity Ward. Aktuální situace je tedy podobná té před mnoha lety. Skončí oba zpátky u EA?

Díky jejich pověsti (opět především Zampella) nebudou mít problém sehnat novou práci a jako jedni z mála se nacházejí v pozici, kdy si mohou sami diktovat podmínky. Když se vaší poslední hry prodá 18 milionů kusů (MW2), budou vám všichni zobat z ruky.

O výše uvedené milionové odměně za některého z bývalých šéfů se zmínil bývalý producent Infinity Ward, Jesse Heining. Ten pod Zampellou pracoval v letech 2004 a 2005, tedy zhruba v době, kdy IW pracovali na Call of Duty 2. Heining mimo jiné napsal:

"Měl jsem to štěstí krátce pracovat pro Vince a viděl jsem jeho schopnosti z první ruky. Vinceova minulost v herním byznysu by měla být již nyní legendární sama o sobě. Především to, jak on, Grant Collier a Jason West ukovali Infinity Ward tím, že vybrali talent z týmu, který byl přepracovaný a nespokojený s předchozími podmínkami."

O milionové odměně se dále Heining zmiňuje zde:

"V krátkosti, Vince sotva potřebuje mé doporučení. Je zářným příkladem někoho, kdo to všechno zvládá, a to je v dnešním stresujícím světě videoherního vývoje, zaměřeného především na výsledky, vzácnost. Nemusíte ale věřit jenom mně. Šušká se o tom, že EA vypsala milionovou odměnu na získání jakéhokoliv šéfa IW, jako například Vince. Pouhý fakt, že tato spekulace koluje, vypovídá o tom, jak moc chtějí vydavatelé Vince pro sebe a své produkty."

Westa i Zampellu nyní zastupuje špičková hollywoodská pracovní agentura. O budoucnosti značky Modern Warfare (tu si nárokují West a Zampella) a o 36 milionech dolarů se začne rozhodovat 21. července, kdy začíná soud bývalých šéfů IW s Activisionem.

Activistion se samozřejmě brání a již udělal jistá opatření, díky kterým bychom měli vídat hry pod značkou Call of Duty mnohem častěji. Byla totiž zformována celá CoD divize, která se bude starat o hry pod touto značkou. Tento rok bychom se měli dočkat dalšího klasického dílu od Treyarchu, jenž by měl být zasazen do období studené války. O dalších Call of Duty hrách se zatím jen spekuluje - dočkáme se tak 3rd person akce v hlavní roli s Ghostem, akční strategie, nebo i dlouho omílané MMOFPS?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments