If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA žalují potomka slavného mafiána

Legenda Johna Dillingera žije dál.

Pokud jste zašli nedávno do kina na Veřejného nepřítele s Johnnym Deppem, jistě něco o slavném gangsterovi ze 30. let Johnu Dillingerovi víte. Jeho jméno ale žije dál a teď dokonce ve spojitosti s herní společností Electronic Arts. Ta se totiž rozhodla zažalovat potomka Johna Dillingera.

Takhle bez kontextu to zní poměrně divně, ale vlastně je to celé docela jednoduché. Jistý vnuk nevlastní sestry Johna Dillingera si zaregistroval společnost s názvem Dillinger LLC a zároveň si také zaregistroval slovo "Dillinger" a podobu známého gangstera jako ochrannou známku pro větší počet tříd (činností). Což znamená, že když jí bude chtít někdo použít pro shodné třídy, musí si získat licenci nového vlastníka. Za kterou mastně zaplatí.

V obou hrách Kmotr a Kmotr II od EA se vyskytuje zbraň se slovem Dillinger v názvu. V jedničce je Dillinger Tommy Gun, ve dvojce Modern Dillinger. Když na to přišli v Dillinger LLC, ihned kontaktovali EA, že po nich chtějí miliony dolarů, protože používají jejich zaregistrovaný název. EA tedy zareagovali tak, jak se to v těchto záležitostech většinou dělává – ještě než Dillinger LLC bude po EA požadovat miliony v soudní při, zažalovali oni je. Odvolávají se na Ústavu, svobodu vyjádření a prohlášení, že jejich hry se odehrávají ve skutečném světě a používají proto skutečné názvy.

Pokud se vyznáte v právních ujednáních, můžete si přečíst celou žalobu EA.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Godfather

Xbox 360, PS2, Xbox, PC

The Godfather II

PS3, Xbox 360, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments