Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA zavřelo studio Pandemic

Autoři Mercenaries a Saboteura končí.

Server Kotaku získal informace, že společnost EA uzavřela Pandemic Studios v Los Angeles. Znamená to, že o práci přišlo asi 200 lidí.

Informace zatím nebyla oficiálně potvrzena, k tomu má dojít ve večerních hodinách.

Tento krok patří do již dříve oznámeného rozhodnutí EA, že vyhodí celkem 1500 lidí. Důvodem jsou ztráty, které tato velká společnost utrpěla.

Podle informací jiného serveru, Gamasutra, by mělo vyhazování ovlivnit také EA Redwood Shores, Tiburon, Mythic a Black Box. Kotaku se kromě Pandemic zmiňuje také o Maxis a tvůrcích Commander & Conquer v EA Los Angeles.

Společnost Pandemic byla založena v roce 1998 a proslavila se zejména střílečkami Full Spectrum Warrior a Star Wars: Battlefront. V roce 2005 pak dokončila akční hru Mercenaries.

Krátce poté došlo ke spojení studia s RPG vývojáři Bioware a dva roky nato koupilo EA obě společnosti.

Pandemic pak měli pracovat na Batman hře, která měla doprovázet film Temný rytíř, ale ta nakonec nikdy nevyšla. S velkými ztrátami byla zrušena a kvůli tomu musela být uzavřena australská pobočka Pandemicu. A vlastně žádnou velkou díru do světa neudělali ani s posledními Mercenaries 2: World in Flames. Příští měsíc by jim ale měla vyjít hra The Saboteur, odehrávající se za 2. světové války. Rozpuštěni tak byli ihned, jakmile ji před nedávnem dokončili.

Update - nové vyjádření EA k celé situaci.

Read this next