If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

14. podcast EG o odhaleních z VGA a hrách roku 2011

Probíráme The Last of Us, Generals 2, Fortnite, ocenění...

U posledního letošního podcastu českého Eurogameru s pořadovým číslem 14 jsme se sešli ve třech - dostavil se Michal Jonáš, Aleš Harazim a Adam Homola. Společně jsme probrali největší událost v herním průmyslu za uplynulý týden a to odhalení spousty nových her na akci Video Game Awards. Druhou půlku podcastu tvoří naše názory na nejlepší hry roku 2011 v jednotlivých žánrech.

Nejprve jsme se vrhli na oznámení všech těch nových her z VGA (1:40). Koho překvapilo The Last of Us od Naughty Dog a jak se asi bude lišit od podobného Enslaved? Proč se Michalovi nelíbí Tony Hawk Pro Skater HD? Překvapilo nás také Fortnite od Epicu a kladnou reakci si vysloužilo nové Command & Conquer s podtitulem Generals 2.

Z dřívě oznámených věcí, které se na VGA představovaly trailerem, přišla řeč (15:29) hlavně na Metal Gear Rising: Revengeance, Hitman: Absolution, Diablo 3, Alan Wake: American Nightmare, Bioshock Infinite a nesměl chybět ani Mass Effect 3. Došlo ale třeba i na Kinect, vzpomínání na předchozí díly série Metal Gear Solid a další témata.

Download the podcast

Následovala debata o tom, o čem by Video Game Awards měly být především - o samotných cenách, kategoriích, nominacích a vítězích (32:47). V tomto segmentu jsme se podívali na drtivou většinu kategorií, řekli jsme nominované i vítěze a jestli s volbou odborné poroty souhlasíme, či nikoliv. V některých případech jsme se shodli, v jiných jsme jen kroutili hlavou.

Chybět nesměla ani tradiční rubrika líbí/nelíbí (1:30:44). Tam přišla řeč na Bastion, které je nyní dostupné pomocí technologie Native Client ve Web Store prohlížeče Google Chrome, na samotné Video Game Awards, ruský Steam, Call of Duty: Modern Warfare 3, aktuální dashboard pro Xbox 360 a další témata.

Podcast pak uzavřel čtenářský dotaz na téma jaké typy her nám na trhu chybí a jaké ho naopak zahlcují (1:40:41). Zahlcení trhu je jasné, ale každému chybí něco jiného.

Tradičně nás můžete sledovat a klást dotazy na Twitteru, Facebooku i Google Plus. Všechny předešlé díly podcastu si můžete poslechnout ve speciální sekci přístupné z levého menu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments