If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

49. PODCAST: Dead Island Riptide, Evil Within, FC3 BD

I o návratnosti nákladů na hry, délce vývoje a Japoncích.

Včera odpoledne jsme v opět novém studiu u Aleše Harazima natočili dubnový podcast a hned dnes ráno si ho můžete poslechnout. Díky tomu je obsah maximálně aktuální, když se zabývá samými novými událostmi, které občas trochu předbíhají dobu. Ještě před zítřejším zveřejněním recenzí se tak dozvíte od Pavla Oreškiho o hraní Dead Island Riptide, který vyjde příští pátek 26. dubna v češtině. Martin Zavřel se podělil o názory na v pátek oznámený horor The Evil Within od Bethesdy a i s Honzou Doskočilem se pokusili zamyslet např. nad důvody vzniku ulítlého Far Cry 3: Blood Dragon nebo třeba nad problémem, který tíží celý herní průmysl, a to příliš vysoké náklady na vývoj her. Přejeme vám příjemný a ničím nerušený poslech:

Download the podcast

  • 01:45 - DEAD ISLAND: RIPTIDE - pocity z úvodních hodin, herní odlišnosti od prvního dílu, větší vyladěnost, nová postava, nedokonalosti v designu umožňující podvádění a nemotivující k vybírání beden, odbočka k Aliens, respawnování předmětů a zombíků, více výzev, otevřenější prostředí ostrova, slabší příběh.
  • 18:40 - THE EVIL WITHIN - názory na čerstvě oznámený horor od tvůrce Resident Evilu a Bethesdy, vzpomínky na Shadow of the Damned, podobnost se SAW a Silent Hill, problém se zakomponováním halucinací a proměn světa, nedostatek zdrojů a málo života, kauza s ukradením artworku z The War Z a jak se inspiruje při preprodukci, proč živý filmeček k oznámení, nápad s postupným zeslabováním postavy jako v Eternal Darkness, kruté pasti vs. směšnost, věkové označení jen pro dospělé, využití enginu id Tech 5 od id Software, vzpomínky na RAGE.
  • 40:00 - MIŠMAŠ O HERNÍ BRANŽI - přijatelná doba na vývoj her obecně, vysoké náklady na početná studia vs. kolik se musí prodat kusů pro rentabilitu, deformování průmyslu kvůli chrlení Call of Duty, je lepší mít na vývoj tisíc zaměstnanců během roku nebo padesát vývojářů během pěti let?, odkaz L.A. Noire, může se XCOM zaplatit kvůli dlouhým osmi rokům tvorby?
  • 48:40 - PROČ JAPONCI PROHRÁLI TUTO GENERACI? - přehodnocení strategie Capcomu a proč se nedaří japonským hrám tolik uspět na Západě (nebo jen mají nadsazené odhady, viz DmC a Tomb Raider?), o rozšířenosti Xboxu v Japonsku, proč se tolik neprodávají polopokračování jako Gears of War: Judgment a God of War: Ascension, poznají řadoví hráči nastavovanou kaši?
  • 54:15 - VIDEA S FRANCISEM - jak to je ve skutečnosti se slavným "350 kg" Američanem z YouTube, který rozbil svůj Xbox sekyrou nebo brečel kvůli Diablo 3?
  • 57:20 - FAR CRY 3: BLOOD DRAGON - co to má společného se sérií Far Cry?, je to výsledek nepovedeného prototypu nebo umělecký záměr tvůrců, kteří si potřebují odpočinout od realistických her s něčím úplně ujetým?, proč to spíš není datadisk, výhody ulítlosti a odkazu na filmy 80. let pro marketing.

Příště: nejhorší herní firmy, Batman Arkham Origins, Dark Souls 2, Battlefield 4. Předešlé podcasty k poslechu zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments