Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Deus Ex na PC verzi sami nestačí

Najali si osvědčené externí studio.

Ukazuje se, že na PC verzi Deus Ex: Human Revolution spolu s vývojáři z Eidos Montreal pracuje také holandské studio Nixxes. Podle režiséra hry Jean-Francoise Dugase byla edice pro PC vyvinuta interně "v partnerské spolupráci".

"Všechny zásahy do designu se udělají u nás v Eidosu a pak je pošleme do Nixxes," vysvětlil režisér svůj běžný pracovní postup. "Výsledek pak ohodnotíme a okomentujeme, co funguje a co ne. Je to stejné jako vyvíjet hru interně, akorát že programátoři nesedí s námi v kanceláři."

Dugas přiznal, že k tomuto řešení musel Eidos přistoupit z nedostatku pracovních sil na tvorbu všech tří verzí hry zároveň, tedy pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Eidos na to neměl dostatečné zázemí a dost schopných vývojářů.

Na celou věc se přišlo kvůli zprávám, které zaměstnanci Nixxesu nechávali na sociálních sítích. Do té doby ani Eidos, ani Nixxes spolupráci nepřiznali či nikterak neavizovali na svých oficiálních stránkách.

Nixxes již s Eidosem v minulosti úspěšně spolupracovali, např. na Legacy of Kain: Soul Reaver. V poslední době zařizovali PC port a PlayStation 3 verzi arkády Lara Croft and the Guardian of Light, PC verzi Kane & Lynch 2: Dog Days a PC/PS3 verze Tomb Raider Underworld.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments