Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Eidos to s regiony v Deus Ex vzdává

Nadělalo by to více problémů než užitku.

Zdá se, že výrobci her začínají brát ohledy na ohlasy od herní komunity. Po včerejším upuštění od otravné ochrany v Driverovi zareagoval na negativní publicitu i Square Enix (Eidos) změnou svého postoje k regionálnímu uzamčení Deus Ex: Human Revolution. To to díky své kontroverznosti překvapivě dopracovalo až na titulní stránku iDNES (viz obrázek).

"Jsme si vědomi probíhajících polemik ohledně námi plánovaného regionálního uzamčení krabicové PC verze Deus Ex: Human Revolution. Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli ho ve Velké Británii a Evropě nakonec neimplementovat," potěšil zástupce distributora v diskusním fóru.

Co tou neimplementací myslí, už upřesnil. Protože hra touto dobou musí být dávno vylisovaná, aby příští týden stihla dorazit do obchodů, pravděpodobně se jen Square Enix dohodli s Valve, aby při aktivaci na Steamu vypnuli kontrolu IP adresy hráče podle sériového kódu ze čtyř různých balení hry v jednotlivých teritoriích. Zajímavé jinak je, že pro rusko-polskou verzi Deus Ex toto opatření nadále platí.

Distributorovi asi opožděně docvaklo, že s tím zdůvodněním omezené velikostí DVD neobstojí, když odlišné jazyky si každý může snadno dotáhnout ze Steamu. A že by reklamace zákazníků i řešení všech souvisejících problémů především s britskými obchody, které před tím do včerejška na svých produktových stránkách Human Revolution nevarovaly (nevěděly to), nadělaly mnohem více starostí než eventuálního prospěchu se zamezením tzv. šedých dovozů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments