Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Engine Crysis 2 jako armádní simulátor

Trénink US Army na CryEngine 3.

Když Crytek vytvořil svůj CryEngine 3 pro Crysis 2, asi neočekával, že bude mít i takové využití. Licenci si totiž zakoupila americká armáda, aby na něm postavila realistický tréninkový simulátor.

Systém se bude jmenovat Dismounted Soldier Training System a americká armáda za něj utratila celkem 57 milionů dolarů. Simulátor bude obsahovat fotorealistické prostředí, realistické počasí a interakci jednotlivých vojáků. To vše postavené na stejném enginu, na kterém běží Crysis 2.

Místo toho, aby vojáci trénovali v simulátoru na obyčejném PC, poběží simulace na brýlích virtuální reality a vojáci budou akci ovládat také pohybem svého těla. Stát budou na čtvercové podložce, v jejímž rozmezí se bude přesně sledovat pohyb vojáků. Podle Floyda Westa, který se o projekt stará, je to technologie podobná Kinectu, ale mnohem přesnější a propracovanější.

Simulace bude zobrazovat různé infiltrační mise a scénáře s vozidly na zemi a letouny ve vzduchu. Samozřejmostí je, že lze trénovat ve vícero lidech, takže vojáci budou tvořit celé týmy. A pokud se podíváte na video, vážně to vypadá skvěle.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Read this next