Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Epic: Gears of War na iPhonu za 2 roky

Takové budou schopnosti telefonů.

Budoucnost se blíží. Alespoň podle Epic Games.

Donald Mustard, šéf zábavy v Epicu, totiž tvrdí, že za dva roky budete moct na mobilním telefonu spustit hru, která bude mít stejnou grafiku jako Gears of War na Xbox 360.

Epic v současnosti pracuje na hře pro iPhone a iPad s názvem Infinity Blade. "Nebral jsem to moc vážně, než jsem uviděl, jak ta hra na těch zařízení vypadá. A panečku, je to mnohem dál než cokoliv, co se objevilo na DS nebo PSP," řekl pro Eurogamer. Infinity Blade využívá stejný engine jako Epic Citadel, což je ukázka možností Unreal Enginu na Apple zařízeních.

"Myslím, že nás čeká zajímavá budoucnost. Za nějaké dva roky už na iPhone spustíte i Gears of War."

No, a pokud to nebude za dva roky? "Tak to bude za pět let. Klidně to může být do dvou let, ale pokud ne, do pěti let to bude zcela určitě. V té době už budou zařízení s takovým výkonem, že to nebude nejmenší problém."

"Co to bude znamenat pro budoucnost hraní? Na telefonu si pustíte Red Dead Redemption, potom si to zapauzujete a doma si tu hru přes HDMI kabel připojíte k televizi a pak v hraní pokračujete. Bude to skvělá budoucnost. Bude teď hodně zajímavé být zákazníkem, ale i vývojářem."

Read this next