If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

E3 den první - Eurogamer blog

Zpět z výstaviště s trochou trablí a spoustou nadšení!

Uf! Sedmá večerní, konečně v hotelu, utahaný a spařený, ale plný přímých dojmů z více jak desítky nadcházejících pecek a s hned trojicí nových triček v batohu. Dvě z nich jsou od BioWare. A kvůli tomu se přeci na E3 jezdí, no ne?!

Dnešek zprvu ovšem vypadal pěkně mizerně. Hned po osmé jsem dorazil na výstaviště, zdánlivě se šel registrovat, ihned vyrazil za Ubisoftem a zjistil, že tam nemůžu. Prý že moje průkazka není průkazka novináře. Zděsil jsem se, co se to děje, naklusal do místní kanceláře a dozvěděl se, že mi organizátor ESA předtím poslal poštou něco úplně špatného a musel jsem se proto registrovat znovu. S již media passem v kapse, opět jsem vyrazil na prezentace, leč opět narazil – že prý všechno začíná až v poledne. Oni sice výstaviště otevírají už v osm ráno, ale nic se tam vlastně neděje (nepočítám-li konferenci Nintenda) až do poledne. Geniální.

Následně jsem potkal kolegu Tukana ze Score, tak jsme si spolu zanadávali na přiblbou organizaci, a po chvilce dřepění v press centru s prakticky nefungujícím internetem jsme se zvedli a vydali lovit něco k snědku. Spasilo nás geniální Subway, o kterém Tukan pořád mrmlal, ale teď je mi až do konce života vděčný za jeden z nejchutnějších jídelních zážitků všech dob – i když to nechce přiznat.

O autogram jsem Stevena Spielberga požádat nestihl.

A odpoledne konečně hry! Vše jsem odstartoval u EA, kde jsem si osahal skoro všechno z jejich nadcházející produkce, v čele s bláznivým a naprosto kouzelným Brutal Legend, epickým Mass Effect 2 a se sexem nacpaným Dragon Age: Origins (nekecám!). Jediné, co mi uniklo, bylo Dante‘s Inferno, protože tam mě ve frontě předběhl Steven Spielberg s jeho bandou goril. Prý VIP předváděčku tam měli. No což, na Danteho si zajdu zítra. A Spielberga každý den nevídám, tak jsem mu to, staříkovi, odpustil. Další fotky z prvního dne zde.

Po EA jsem vyrazil k Ubisoftu, od kterého mě vyhodili s tím, že nemám nic dohodnutého (což ale nebyla pravda), takže Mike Perry, tamní PR, už ode mě dostal rozhořčený e-mail a snad s tím také něco udělá. Chuť jsem si spravil u Eidosu, kde jsem si zahrál graficky krásné Batman: Arkham Asylum, a poseděl na prezentaci s vývojáři Just Cause 2, které bude oproti jedničce ještě větší, bláznivější a zdá se i zábavnější.

Takhle to vypadalo na EA showfloor přístupné komukoli. Ale ne všichni mohli na prezentačky za zavřenými dveřmi.

Den jsem zakončil nejdříve návštěvou Valve budky, kde jsem si dal jeden zápas v PC verzi Left 4 Dead 2 a nezaznamenal snad jediný rozdíl oproti jedničce. Vyjma nového městského prostředí a nových postavy. Tady asi nebude o čem psát. No a úplně nakonec jsem se věrně vrátil k produkci ze starého kontinentu a šel se podívat na Gothic 4, resp. Arcania: A Gothic Tale. Jakožto velký fanoušek série jsem byl zaražen, zklamán a trochu odrazen. Uvidíme, co z toho ještě vyleze.... více budu referovat v sólo článku příští dny.

Tolik k úterku, teď už hurá na sepisování pořádných dojmů z dnešních předváděček a pak aspoň na několik hodin na kutě. Zítřejšek nebude našlapaný o nic méně!

P.S. Mafia 2 je už jistá na čtvrtek! :-)

Další části blogu: Den D mínus dva, Den D mínus jedna, Můj rozvrh schůzek.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Milos Bohonek avatar

Milos Bohonek

Contributor

Comments