If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fable II už na PC nebude

A PC demo Fable 3 nakonec také ne.

Pokud jste doufali, že si někdy budete moci doplnit mezeru mezi prvním a aktuálním třetím Fable na PC, doufáte marně. Lionhead to znovu popřel a vysvětlil i důvod, proč PC hráči zůstanou i nadále bez prostřední kapitoly.

"Na vývoj Fable 3 pro PC byl čas i správný tým. Jakmile se hra dokončila, tvůrci obsahu šli pracovat na DLC, zatímco programátoři byli volní a mohli začít dělat na PC verzi. Bohužel pro fanoušky Fabe II, programátoři jsou nyní zaměstnáni prací na nových projektech a obávám se, že vracet se k Fable II není prioritou," objasnil pro Beefjack situaci Mike West, který v Lionhead Studios pracuje jako senior designer.

Absence druhého dílu Fable na PC je nyní z pohledu vývojářů logická - ztrácet čas pracemi na hře, kterou by si koupila jen hrstka Fable PC fanoušků, nemá příliš smysl a vývojářům by se to nevyplatilo. Proto se raději soustředí na nové projekty.

Další špatnou zprávou pro Fable PC fanoušky je fakt, že demo Fable 3 na PC nevyjde. I navzdory předchozím potvrzeným zprávám žádné PC demo nebude. Původní zmínka o demu se totiž objevila na blogu Majora Nelsona, který blog poté aktualizoval a zmínka o PC demu zmizela.

Web IncGamers se zeptal přímo tvůrců v Lionhed a ti odpověděli, že se žádné PC demo nikdy neplánovalo a že došlo patrně k nedorozumění.

A dobrá zpráva? Fable 3 pro PC vychází již tento týden, u nás s českými titulky. Recenzi publikuje Eurogamer již brzy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fable II

Xbox 360

Fable III

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments