Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout: New Vegas tipy

Jak vybrat společníky a obejít zásadní chyby?

Přinášíme snůšku tipů, rad a triků pro jednu z nejpopulárnějších her podzimu, akční RPG Fallout New Vegas od Obsidianu a Bethesdy, které v recenzi dokonce sahalo po desítce. V prvním dílu článku vám poradíme ohledně správné volby společníků a jak se vypořádat s nejčastějšími chybami v základní prodávané verzi.

Seznam všech společníků

V týmu můžete mít najednou pouze dva společníky. Jednoho humanoidního, a druhého buď robota, nebo psa. Pokud chcete přibrat někoho nového, musíte současného společníka odehnat pryč. Chcete-li starého společníka zpět, najdete jej většinou v lokaci, kde jste jej naverbovali prvně. Anebo v kasínu Lucky 38, pokud jste již dostatečně daleko v příběhu. Protože je pohodlnější mít všechny společníky na jedné hromadě, doporučuji s nabíráním kámošů počkat až do chvíle, kdy se vám kasíno odemkne.

1) ED-E - První společník, na kterého narazíte v městečku Primm. Jedná se o robota Enklávy. Pro jeho zprovoznění potřebujete trošku lepší schopnosti Science a Repair. Není proto na škodu do nich na prvních levelech investovat a schovat si i patřičné časopisy (oba časopisy by se měly nacházet v poštovních schránkách úvodní vesničky Goodsprings).

2) Rose of Sharon Cassidy - Druhý společník, kterého potkáte. Ale jeden z posledních, kterého naverbujete. Cass popíjí na baru v lokaci Mojave Outpost (úplný jihozápad mapy - nelze přehlédnout díky dvěma obřím sochám). Při prvním rozhovoru vás pouze nasměruje na obchodníky z Crimson Caravanu. A dokud u nich nedořešíte questy, Cass se k vám nepřidá.

3) Craig Boone - Sniper, kterého potkáte ve vesničce Novak. Hlídkuje nahoře v maketě obřího dinosaura. Stojí za to podotknout, že město hlídají dva různí chlapíci. Boone během nočních směn. Takže jej lze snadno minout, pokud lokací procházíte přes den. Aby se k vám připojil, musíte splnit relativně snadný a krátký quest, který vám zadá.

4) Veronica Santangelo - Pokud důsledně následujete hlavní příběh, tak tuto dámu snad není možné minout. Potkáte ji v lokaci "188 Trading Post". Takový větší most o který zakopnete, pokud z Boulder City půjdete přímo za questovou šipkou směrem k New Vegas.

5) Arcade Gannon - V předměstí New Vegas se nachází vstup do pevnůstky "Old Mormon Fort". Gannon je jedním z doktorů co posedává ve stanu. Přidá se k vám bez žádných oplétaček s questy. Stačí jej jen trošku ukecat.

6) Rex - Pes, kterého naleznete ve Freeside u šéfa gangu jménem King. Nelze jej minout, protože k němu směřuje mnoho odkazů a questů. Jakmile pro Kinga splníte questy, můžete si od něj psisko permanentně půjčit.

7) Lily Bowen - Ve vesničce Jacobstown postává u ohrady s brahminami. Přidá se k vám ihned, bez speciálních požadavků.

8) Raul Tejada - Vězeň na Black Mountain. Úplně nahoře v první budově po levici, kterou je snadné minout, protože vstup má za rohem a quest vás žene do jiných baráků. Také jeden ze snazších společníků, který nedělá drahoty a přidá se k vám okamžitě po prvním pokecu.