Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

FIFA 12 bez české ligy a reprezentace

Série nedostala licenci.

Electronic Arts do české verzi FIFA investuje docela obstojné peníze - je to jedna z mála her, které u nás vychází s dabingem, organizuje se lokální kvalifikace na oficiální mistrovství světa v této hře a další akce. Vyplatí se jim to, protože se u nás FIFA každý rok velice dobře prodává. Tentokrát se ovšem pro FIFA 12 nepodařilo uzavřít smlouvu na použití Gambrinus ligy a českého národního týmu.

„Ligu i reprezentaci jsme jako obvykle vyrobili i otestovali, ale k použití ve hře jsme bohužel neobdrželi svolení. Společnost vlastnící tato práva meziročně několikanásobně navýšila finanční požadavky a požadovaná konečná částka není vzhledem k prodejnosti série FIFA v České republice reálná. Z tohoto důvodu jsme byli nuceni již hotové české týmy ze hry odstranit. Myslím, že to dobře vypovídá o současném stavu českého fotbalu,” vysvětlil okolnosti Dušan Benža z EA SPORTS.

„Přestože podle statistik preferuje naprostá většina hráčů zahraniční ligové a zahraniční týmy s vyšším hodnocením, v současnosti probíhají jednání o možnosti PC patche s vybranými tuzemskými kluby. Mrzí nás, že k tomu došlo zrovna v roce, kdy FIFA přináší tolik revolučních změn a PC verze nabízí stejné možnosti jako verze hry pro PlayStation 3 a Xbox 360. Pevně věříme, že v následujících letech se nám opět podaří navázat na předchozí spolupráci a Gambrinus liga i český národní tým se do série FIFA vrátí. Český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného ve hře samozřejmě zůstává," dodal Benža.

FIFA 12 vychází 30. září 2011 ve verzích pro PlayStation 3, Xbox 360, PC a další videoherní platformy.

Read this next