Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plnohodnotná FIFA 12 i na PC

Bude se stejnými funkcemi co na konzolích.

EA oznámili, že příští ročník fotbalové FIFA 12 vyjde v Evropě 30. září souběžně pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Stěžejní novinkou je, že zbrusu nový Impact Engine nakonec bude přítomen také v PC verzi, ačkoliv ještě před několika týdny se s ním počítalo jen do next-gen konzolové edice hry. "Na tenhle moment čekali všichni PCčkáři, kteří si konečně budou moci užít plnohodnotnou FIFU i na osobních počítačích," řekl výkonný producent hry Kaz Makita.

"PCčkáře čeká nejkvalitnější herní zážitek, propracované herní módy a ta nejopravdovější grafika, která kdy v sérii FIFA pro PC vznikla, nemluvě třeba o nové online službě EA Sports Football Club."

Česká tisková zpráva k tomu dodává: "Na PC FIFA 12 se pořádně zamakalo a hráči si v ní nyní užijí stejné vymoženosti jako na konzolích. Kromě už dříve avizovaného EA SPORTS Football Club to bude zejména Player Impact Engine s funkcemi Precision Dribbling, Tactical Defending a Pro Player Intelligence."

Díky Player Impact Engine si hráči naplno vychutnají reálnou fyziku, skutečné střety či opravdová zranění. Chybět nebude právě ani Precision Dribbling (precizní driblink), který takovým technikům, jako je Torres, Iniesta, Messi nebo Ronaldo, dodá více možností, jak se vymanit z těsných prostorů mezi protihráči a navíc přidá více času pro efektivní přihrávky či vedení útoku.

Dále Tactical Defending (taktické bránění), jež pozvedne defenzivní hru na vyšší úroveň především díky propracovanějším skluzům, časování výpadů a lepšímu braní pozicí, a v neposlední řadě Pro Player Intelligence zvyšující inteligenci a chování hráčů ovládaných PC.

Ty se už nyní nebudou chovat jako stroje, ale budou si sami na základě svých zkušeností uvědomovat, kdo proti nim stojí, na koho se ve svém týmu spolehnout a podle toho také budou reagovat.

PC verze FIFA 12 se bude prodávat jako krabicovka anebo bude k dostání digitálně přes nový online shop EA Origin. Informace o vydání hratelného dema zatím nejsou známé, jako obvykle jej lze ale čekat nejspíš koncem srpna.

Read this next