Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Film Halo asi nakonec bude

Microsoft uvažuje o jeho financování.

Nejúspěšnější série na konzoli od Microsoftu - Halo - vydělala už přes dvě miliardy dolarů, ale na film stále čekáme. O jeho vzniku se mluví již několik let, přičemž natáčení brání především právní podstata věci a strach o kvalitu snímku.

Frank O'Connor z Microsoftu nyní znovu oživil diskusi prohlášením na americké konferenci Future of Television East, že Halo film bude. Reportuje to blog New York Videogame Critics Circle.

Konkrétně tam řekl: „Nepotřebujeme Halo film za každou cenu. Ale rádi bychom ho měli. Chtěli bychom, aby matky hráčů Halo ten film viděly, protože naše postavy by si zamilovaly. Možná jej zafinancujeme z vlastní kapsy."

Podle serveru Variety bylo Halo v roce 2005 nejblíže svému převedení na filmová plátna, jenže nízký rozpočet a požadavek na okamžité schválení scénáře od Alexe Garlanda nemohl projít.

Microsoft měl tehdy také svůj podíl na vině. Jeho právní zástupci požadovali prakticky veškeré výdělky ze značky Halo zabraňující studiím na filmu vydělat. V té době se dokonce zrodila testovací ukázka filmu s efekty studia WETA Digital (Peter Jackson), která později dala vzniknout sci-fi hitu District 9 od Sony. Microsoft tak vlastně nechtěně pomohl své konkurenci.

Microsoft se také nebrání seriálové podobě světa Halo, která by mohla oslovit diváky programů Showtime či HBO. V podobném formátu se to podařilo u sérií Bratrsvo neohrožených či Řím. Otázkou už tedy není, jestli film či seriál ze světa Halo bude, ale kdy.

Read this next