If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Film podle Just Cause bude jako Bond

Vyprávět bude začátky hlavní postavy.

Že se podle videoherní série Just Cause připravuje film do kin, o tom jste už možná slyšeli. Novinkou ovšem je, že půjde o příběh zrození… Což zní jako by to mělo mít něco společného s Ježíšem, ale kdepak. Příběh bude o tom, jak se z Rico Rodrigueze stane mezinárodní bojovník s padouchy Škorpion. A stylem by se měl film přiblížit ke Casino Royale - měl by to být tedy syrový akční film s realistickými prvky.

Tedy, realistickými v rámci mezí. Přeci jen bude hlavním hrdinou chlápek, co má magický hák a chodí v oblečení, které mají na sobě obvykle tanečníci salsy.

"Je to skvělé akční dobrodružství s úžasným ústředním hrdinou - to jsou dva elementy, které dělají skvělé akční filmy," říká Adrian Askarieh z produkční společnosti L+E Pictures, která na filmu pracuje.

Jako producent a možná i jako režisér na filmu spolupracuje Eric Eisner, což je syn bývalého šéfa studia Disney.

"Chceme, aby byli potěšení fanoušci hry, jinak bychom ani nekupovali ta práva. Je ale třeba si uvědomit, že film a videohry jsou jiná média a je třeba si uvědomit, že i s videoherní DNA pořád konstruujete film."

Na scénáři pracuje Michael Ross, který má na kontě zatím jen hororový film Brazilský masakr z roku 2006 (u nás vyšel za 50 Kč v papíru a je dost strašný). Takže… To nevypadá zase tak dobře. Alespoň podle jmen lidí, kteří na filmu pracují. A podle toho, že tvrdí, že chtějí udělat hyperrealistický film a přitom se v něm bude někdo magickým hákem zachytávat za prolétávající letadla. V salsa kostýmu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Just Cause 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments