Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Filmový Antichrist také jako hra

Se stejně kontroverzním obsahem!

Nejnovější filmový snímek režiséra Lars von Triera - Antichrist - se v příštím roce dočká svého převedení na videoherní scénu. Cílové platformy ještě nejsou potvrzeny, ale už se mluví o zachování aspektů kontroverzního obsahu filmu, jako jsou mrtvé děti, nahota či otevřeně prezentované násilí.

Režisér herní verze Antikrista - Morten Iversen, prohlašuje, že půjde o hru, která nesnese srovnání s žádným jiným dosud vydaným titulem. Přičemž tady vůčihledně nemá na mysli možné propojení Antichrista s Projectem Natal od Microsoftu, pro eventuální zdůraznění herní akce.

Hra zatím nese pracovní název Eden, což je jméno lesní chatky, kde se hlavní protagonisté filmu, manželé, snaží vzpamatovat z těžkého životního šoku a tragédie. Projekt přitom vyvíjí Zentropa, produkční společnost Larse von Triera, v čele s dříve zmiňovaným herním režisérem Iversenem, který má herní zkušenosti např. se sérií Hitman, neboť šest let působil v Io Interactive.

Iversen dále zmiňuje, že Eden prý bude něco jak Myst - ovšem ve vaší nejhorší noční můře, a že půjde o hru určenou toliko ke stažení. Jinými slovy distribuovanou pouze skrze online kanály jako Xbox Live či Steam. Díky svému kontroverznímu obsahu se zkrátka nebude moci dostat do prodeje na pulty maloobchodních řetězců.

Hra je ovšem v počátečních fázích svého vývoje a v týmu jsou všehovšudy čtyři lidé, co dali dohromady teprve designovou stránku. Nicméně už jsou tady některé koncepty, které by tvůrci chtěli použít. Na začátku, po prvním spuštění hry, by vás mohla čekat definice vašeho profilu se specifikací vlastních fóbií. Pro příklad, pokud se bojíte pavouků a tohle info uvedete v profilu, mohli byste se následně ve hře nadít konkrétních situací, které tento váš strach dále umocní. Hry podle filmové předlohy ale nemívají příliš dobré renomé, myslíte, že by se to konečně mohlo změnit?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Comments