If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Filmu Assassins Creed se asi nikdy nedočkáme

Ubisoft si nadiktoval lepší podmínky než má Spielberg.

Společnost Ubisoft chce z nějakého důvodu film podle jejich megaúspěšné série Assassin's Creed. Nadiktovali si ovšem takové podmínky ve smlouvě, které si nemůže dovolit ani Steven Spielberg. Což vlastně znamená, že film podle téhle série nejspíš jen tak nevznikne.

Sony sice s Ubisoftem smlouvu o výrobě filmu podepsalo, ale Ubisoft si vydupal podmínky, které nemá v Hollywoodu prakticky nikdo. Což je ostatně důvod, proč Ubisoft už dříve odmítla všechna ostatní filmová studia.

Ubisoft chce mít kontrolu nad naprosto všemi aspekty filmu - nad rozpočtem, obsazením, scénářem i datem, kdy by měl jít film do kin. Nic proti tomu, Ubisoft si může chránit svou značku, ale podle mnohých lidí ve filmovém byznysu to prakticky znamená, že film nikdy nevznikne. "Je to jen ztráta času, náplně do pera a papíru. Takové věci si nemůže dovolit ani Steven Spielberg," řekl časopisu New York Magazine známý hollywoodský agent.

Podle člověka, který je se smlouvou obeznámen, protože mu byla také nabízena, dokonce Ubisoft může kdykoliv podle své vůle projekt zrušit. I kdyby do něj studio už nalilo spoustu milionů dolarů. "Chápu, že chtějí chránit svou značku, ale nejsou filmové studio," řekl další člověk, který nepřijal nabídku Ubisoftu.

A proč tedy tuto smlouvu podepsalo Sony? Podle některých je důvod jednoduchý - Ubisoft by měl do filmového projektu Assassin's Creed dát podstatně více peněz než samotné Sony. Navíc jde o velkou značku, protože se už prodalo přes 30 milionů kopií her s tímto názvem.

Ubisoft se ke kroku téhle kontroly nad filmovými adaptacemi rozhodl po Prince of Persia. Ačkoliv to vůbec nebyl špatný film, v kinech nevydělal příliš peněz a Ubisoft z toho vinil filmové studio. Ubisoft si myslí, že neměl tolik kontroly nad výsledkem a to je důvod jeho krachu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Revelations

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments