If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První hodnocení Flashpoint: Red River

Přednost může být zároveň i výtkou.

Nejnovější číslo OPM přineslo vůbec první recenzi střílečky Operation Flashpoint: Red River, která si odnesla nadprůměrné skóre 8/10. Jde o hru, která vás zasytí a budete si v ní připadat, jako by vám patřilo celé bojiště, tvrdí verdikt OPM.

Podle recenzenta nový Flashpoint vyniká v žánru tím, že k jeho dohrání si musíte osvojit skutečné praktické triky vojáků. Což je zároveň i minus, protože hra ne vždycky úplně jasně vysvětlí, co se po vás chce, a hráči se leckdy musí učit metodou pokus-omyl.

Za tím vším se ale skrývá střílečka chytřejší a dospělejší než předchozí díly a po dohrání budete mít pocit, jako že jste opravdu něco dokázali. Výrazným kladem je také silný důraz na autentické ztvárnění bojů, dodává OPM.

Zřejmě se tak autorům vydařily záměry, jež tvůrčí šéf vývoje Sion Lenton anoncoval v nedávném rozhovoru s CVG. Lenton prohlásil, že při tvorbě Red River se Codemasters chtěli vydat jinou cestou než tvůrci konkurenčních sérií Call of Duty nebo Battlefield.

"Přemýšlíme v druhém plánu a necháváme EA i Activision, aby se dostatečně vydukeovali," řekl Lenton v narážce na Duke Nukem Forever, který v tomto příměru symbolizuje právě bezstarostnou, nerealistickou řežbu.

"Nás mnohem víc zajímá autenticita, dokumentární pojetí hry a důraz na kooperaci hráčů. Podle nás se střílečky obecně okoukaly a lidé od nových titulů očekávají, že do žánru vnesou trochu svěžího větru."

Čekáte od nového Flashpointu právě tohle?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Operation Flashpoint: Red River

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments