Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fortress od zaniklých GRIN

Mělo jít o akční odnož Final Fantasy.

Když jsme před pár dny informovali o uzavření švédského vývojářského studia GRIN, z hecu jsme si tipli, že do týdne na internet určitě unikne něco z jejich zrušeného projektu.

A opravdu: třeba na profilu Erika Lindqvista se krátce objevila zmínka o zrušeném titulu se jménem Fortress, který měl být podle blogu Superannuation hrou na objednávku od samotných Square Enix. Podle informovaných zdrojů mělo jít o akční odnož desátého nebo jedenáctého dílu série Final Fantasy, tedy zhruba ve stylu, v jakém bude např. chystané Versus XIII odnoží taktéž ještě nevydané FF XIII.

Hra se měla nacházet v preprodukční fázi a díky grafikovi Tomislavu Spajicovi nemusíme jen hádat, jak měla vypadat: na jeho stránkách jsou totiž k nalezení čtyři renderované screenshoty ze hry, jeden s malebnou lesní krajinkou, tři s jakousi lidskou stavbou ne nepodobné chrámům z WarCraftu nebo právě Final Fantasy. Prohlédněte si je v naší galerii.

Spajic mimochodem o něco níže uvádí i další nedokončený titul od Grin, který nesl kódové označení Cult. Ze dvou krajinek lze tušit zasazení spíš někam do současnosti, ale co to přesně mělo být se pravděpodobně už nikdy nedozvíme.

Read this next