Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

FOTOSERIÁL z Grand Theft Auto 5

Co vás čeká a nemine v obrovském a pulsujícím světě Los Santos.

V Grand Theft Autu 5 toho lze, samozřejmě mimo hlavní kampaň za tři opravdu povedené týpky, dělat obrovské množství. I v porovnání se staršími díly slavné série. Ano, stále jsou třeba nevyužité čerpací stanice a drtivá většina obchodů a služeb je pouze jako kulisa, nicméně i tak se zdejší herní svět kraje Los Santos dostal na novou kvalitativní úroveň interaktivity v hrách.

Už zpočátku můžete vlastně kamkoli v celém zdejším světě, přičemž všechna místa jsou na mapě vyzmizíkovaná až do chvíle, než je projdete, či projedete. Různé zajímavé momentky z prvních hodin ve hře tak představujeme na následujících snímcích, pořízených nejen z vlastního města Los Santos na jihu státu, ale i z celé další krajiny hor, jezer a vesniček na severu. Více o GTA 5 v recenzi.

Mezi první z vedlejších misí patří jízda s odtahovkou na čas. Každý úkol lze opakovat pro lepší skóre.
Nechybí známá filmová kamera při jízdě autem. Pokud rozmasíte ty poštovní a novinové schránky u silnice, tak z nich vyletí desítky psaní a novin.
Všechny dialogy, rozhovory a tipy se řadí do přehledu, takže méně zdatní angličtináři mají praktickou pomůcku. Z nějakého důvodu ale část rozhovorů často chybí.
Interiéry jsou velmi detailní a bohaté. Zde Franklinova kuchyně s lékárničkou, která spolu s jídlem doplní druhou půli života. První půlka se doplní po chvilce sama.
Mezi službami najdete kadeřníky a holiče. Nabídka střihů a vousů se časem rozšiřuje.
GTA5 má také svůj vlastní a aktualizovaný internet. Často zde najdete po vaší akci zpravodajství o ní, či reakce lidí na obdobě Twitteru.
Každá ze tří hlavních postav má svůj unikátní mobil. Na něj dostáváte úkoly přes hovor a sms, lze objednat taxi, brouzdat na webu, či dokonce rychle uložit hru.
Servisy po celém státě nabízejí jak opravení vozu, tak i jeho tuning. U kabrioletů lze ovládat i střechu a u všech prostředků jdou přepínat světla.
Bankomaty slouží pro náhled vašich bankovních transakcí. Odspodu mi přišla výplata, pak jsem byl u kadeřníka a naposled zašel do kina. Hodně dlouho ale není peněz nazbyt.
Lehce erotická minihra v klubech na ohmatávání striptérky. Pokud vás při tom uvidí hlídač, tak vás ihned vyhodí na ulici.
Lunapark na okraji Los Santos nabízí pro svezení už zpočátku Ruské kolo a horskou dráhu.
Ve vyhlídkovém busu. Průvodkyně: Do tohoto hotelu rády jezdí potenciální filmové hvězdičky, co chtějí hrát,... a také jejich fanoušci, co s nimi chtějí sex. Tady bydlí známá filmová herečka, co jako malá měla ráda bonbóny, v pubertě začla chlastat, no a dnes jede na heroinu.
Počet dopravních prostředků přesahuje stovku, narazit lze i na taková unikátní vozidla. Krade se opět rozbitím skla, pokud je auto zamčeno.
Pohled na nejvyšší horu státu, kam se dá vyjet lanovkou. S kolem si štít z druhé strany můžete parádně sjet.
Všechna vozidla mimo užitkových a speciálních vychází z reálných aut. Zde variace na starší Audi A6. I znak tvoří čtyři půlkruhy...
Mapa se od minulých dílů zas tak moc neliší. Nechybí možnost navigace a zadání vlastních bodů zájmu.
Tradičně velmi podrobné jsou i statistiky pro každou postavu vlastní. Zde jsou dobře vidět počty misí ve hře.
Část náplně obstarávají přepadávačky bank a obchodů. Nejdříve je třeba sehnat materiál, kumpány a vše se přehledně plánuje na této tabuli.
Trevor se zpřístupní až jako poslední z trojice po hodinách hraní. Jeho karavan v buši dobře ukazuje, co je zač.
Někdo se na to ptal, takže s kamionem lze zacouvat pod jakýkoli návěs a jezdit s ním.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Michal Jonáš

Contributor

Comments