Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

From Software potvrdili, že Dark Souls bude pokračovat

A možná něco udělají také na mobily.

Ačkoli Dark Souls není vyloženě pokračováním Demon's Souls, jde o jakési duchovní pokračování a společnost From Software rozhodně tuto duchovní sérii nehodlá ukončit a věnovat se něčemu jinému.

Šéf společnosti Masanori Takeuchi pro GameTrailers řekl, že budou vytvářet i další hry v podobném duchu. "Samozřejmě, že ještě není konec." Podle jeho slov by se dalo za první hru této duchovní série považovat už jejich prvotina King's Field. "Vždycky nám bavilo dělat temné akční RPG. Je to v naší DNA a myslím, že to nebudeme měnit."

Výkonný producent Eiichi Nakajima zase říká, že vždycky dělali hry pro hardcore hráče, což ale ne vždycky znamenalo, že s tím měli finanční úspěch. "Úspěch Demon's Souls a Dark Souls, kterých se prodalo celosvětově přes milion kopií, nás naučil soustředit se jak na hardcore hráče, tak i na globální publikum. Zjistili jsme, že naše hry mohou být úspěšné po celém světě."

Údajně také uvažují, že by udělali nějakou hru pro mobilní a tabletové platformy. Podle jejich slov je tam další globální publikum, které by mohli oslovit. "Byla by to pro nás hodně zajímavá výzva," říká Eiichi Nakajima. "Pokud bychom se ale touto cestou vydali, nebylo by to něco, co obvykle na těchto platformách vídáme. Byla by to opravdová hardcore hra pro opravdové hráče."

Dark Souls - hardcore trailer

Read this next