Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gears of War 3 s RPG prvky?

Chce jít CliffyB cestou BioShocku?

Cliff Bleszinski se v rozhovoru pro server Develop vyjádřil, že budoucnost stříleček je ve směru, kterým nakročily hry BioShock a Deus Ex. Takže by se mohlo zdát, že připravovaný, byť stále ještě oficiálně neohlášený Gears of War 3, bude konečně obsahovat i některé oživující RPG prvky. Byť to CliffyB odmítl potvrdit.

Budou do téhle kategorie patřit takové ty standardní nápady, jako vylepšování zbraní o průraznější střelivo, větší zásobníky a klasické doplňky typu optického zaměřovače, nebo by ve finále mohlo jít o něco více komplexního? Na odpověď si musíme ještě chvíli počkat.

Zajímavé je, že před příchodem BioShocku se CliffyB obával jeho přijetí, měl totiž trochu nedůvěru k prodejním číslům. Nicméně ukázalo se, že šlo o lichou obavu a herní veřejností byl BioShock přijt s nadšením - za čímž jsou dnes miliony prodaných kopií. A také chystaný filmový snímek, který měl točit Gore Verbinski, ale před pár měsíci prosákla zpráva, že byl kvůli financování uložen k ledu.

Nicméně zpátky k Bleszinskimu, který svou myšlenku stran propojení RPG žánru a stříleček údajně konzultoval s hlavním designérem Deus Ex - Harvey Smithem, jenž s ním pak beze zbytku souhlasil. Chystá se tedy výhledově jakási obroda kupř. FPS? Máte vlastní představu, jak by tahle "fúze" mohla ve finále vlastně vypadat?

Read this next