Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdo může za grafické potíže RAGE?

Už je konečně opravuje patch.

Jestli si někdo za rok vzpomene na Rage, asi si vybaví zpackané vydání a časté problémy s grafikou, zejména v PC verzi. Na hlavu id Software se snesla vlna kritiky a jistě se to projeví na odbytu, ale je potřeba dodat, že oni v tom byli částečně nevinně.

"Problémy vyvolané ovladači grafických karet nás velmi zarmoutily, ale nemohli jsme je ovlivnit. Řešilo se to s AMD/ATI a Nvidií, kteří v době vydání hry vypustili špatnou verzi driverů," vysvětlil John Carmack pro Kotaku.

Testování prý probíhalo několik měsíců a vše běželo v pořádku, ale pak provedli určité změny do enginu za účelem vyššího výkonu a to v AMD/ATI nějak nereflektovali. Carmack jinak považuje za normální, že potíže s "exotickými" nebo starými PC sestavami nastanou, ale štve ho, že půlka zákazníků dostala hru, která nefungovala, a že funkční drivery zase nebyly kompatibilní s jinými hrami.

Každopádně nyní by vše již mělo být minulostí, protože o víkendu se na Steamu objevil automatický patch pro Rage, který známé grafické potíže opravuje, stejně jako padání po intru a další věci. Rovněž rozšiřuje možnosti grafických nastavení. Detailní popis změn na Bethblogu.

Toto hra dělala všem v době vydání a i proto byly včasné recenze kritické

Read this next