If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 5 fotoseriál

Předkrm recenze.

Jelikož je celé ovládací rozhraní dosti odlišné od posledního Prologu a nabízí samozřejmě spoustu nových možností, jako malou ochutnávku napřed nabízíme možná trochu nekvalitní, ale přece jen dobře vypovídající vlastní snímky z různých zajímavých koutů Gran Turisma 5 - závodního simulátoru pro PS3, který se dnes oficiálně začíná prodávat.

Tak tuto obrazovku s různým pozadím, ale stejnými volbami (karierní Režim GT / Arkádový režim / Editor tratí / GT TV / In-game manuál / Nastavení / Uložení) uvidíte jako první při spuštení GT5.
Pokud zvolíte GT režim, přivítá vás tento portál. Staří matadoři GT série jsou ihned doma. Nechybí licence a manažerský režim B-Spec, kdy za vás jezdí váš AI pilot.
Co všechno si lze na vašem autíčku vylepšit a vytunit...
Premiéru si v řadě GT odbývají motokáry. Závodů sice moc není, ale jezdit se na nich dá i online v multiplayeru. GT5 ale již před lety s motokárami předběhl jeden díl TOCA Race Driver.
Mnohými oblíbené a nenáviděné licence jsou znovu na pořadu dne, ale jezdit závody lze i bez jejich splnění. Každá disciplína nabízí jinou trať a jiné auto.
Jedno z velkých lákadel GT5 a oblíbený mód autora. Režim speciálních podniků, které se vám otevírají s vaším karierním postupem. Je libo testovací trať Top Gearu, školu Nascar Jeffa Gordona, projížďku s ladiči AMG na Severní smyčce, nebo prašné závodění se Sebem Loebem? A i ten Stig se časem objeví...
Velké zklamání ale přinesl editor tratí. Je to spíš takový velmi omezený generátor s minimem voleb a jeho okruhy navic nevypadají nijak moc hezky.
Pokud byste se náhodou ve hře ztratili, vždy pomůže příruční in-game manuál, jenž je kdykoli po ruce. Ten tištěný je sice v češtině, ale těch pár stručných stránek nestojí ani za řeč.
Druhé velké zklamání. Kokpity a interiéry si užijete jen u minoritního počtu automobilů. Těch je přitom ve hře přes tisíc. Je to škoda, protože díky třem interiérovým kamerám, různě vzdáleným od čelního skla, se vozy uvnitř řídí výborně.
Ale toto je paráda. Úchylný závod historických Transporterů od Volkswagenu na testovací trati Top Gearu. Trať je vyznačena kužely, kteých se nesmíte ani dotknout.

Tak to je, přátelé, prozatím všechno. Do světa GT5 se ale vrátíme záhy s recenzí...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Michal Jonáš

Contributor

Comments