Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 5 je hotovo z 90%

Na 10% dělá 140 lidí přes 4 měsíce.

Na Gran Turismo 5 se čeká velmi dlouho (však za tu doby v pravdě vyšly rovnou dva díly Forzy!) a pomalu se mu začíná přezdívat Duke Nukem Forever mezi závodními hrami. Nyní se nechal šéf Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi slyšet, že GT5 je pořád hotovo jen z 90%:

“Gran Turismo 5 je hotovo zhruba z 90%. Momentálně na projektu pracuje kolem 140 lidí.”

Přesně toto řekl Yamauchi již letos v lednu: “Máme hotovo kolem 90%. Pracujeme na těch deseti procentech a všechno dolaďujeme.”

4 měsíce se tak stále pracuje na těch deseti procentech, které ne a ne poskočit na sto procent. Hra byla poprvé odhalena už na E3 2006 pod názvem Vision Gran Turismo. V roce 2008 řekl Yamauchi, že na GT5 pracovalo 150 lidí po dobu čtyř let.

Perfekcionista Yamauchi tak vede projekt, který se řadí k jedněm z nejdražších v nedávné herní historii a celý vývoj je prý minimálně padesátkrát dražší, než původní Gran Turismo z roku 1997 pro Playstation. Deset let poté, na konci roku 2007, bylo stále vydáno jen jakési “demo” pátého dílu - Gran Turismo 5: Prologue.

Plnohodnotné Gran Turismo 5 by mělo vyjít ještě tento rok. Doufejme tedy, že se tady nesetkáme opět v lednu s tím, že Yamauchimu bude zbývat už jen 5 procent...

Read this next