Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 5 míří také na PC

Jenom v trošku jiné podobě, než byste čekali.

Jeden ze dvou hlavních módů v Gran Turismo 5 je takzvaný B-Spec mód, ve kterém jste manažerem závodníka nežli jezdcem samotným. V něm vlastně ani nejezdíte, pouze se staráte o svůj závodní tým a říkáte, co má váš pilot ovládaný AI během jízdy dělat. A co nevidět se tahle část hry dostane také na PC.

B-Spec mód vypadá v praxi tak, že závodníkovi říkáte, kdy má jet do pitu, kdy má předjet protivníka apod., což je v pozdějších delších závodech pro někoho již to dost zdlouhavé. Místo pasivního sledování závodů totiž můžete dělat také něco produktivnějšího. Tuhle možnost dostanete.

Kazunori Yamauchi prozradil, že ovládání B-Spec módu bude zprovozněno mimo PS3 také přes webový prohlížeč na PC, který bude komunikovat s vaším závodem na spuštěné konzoli PS3. Tahle možnost podle jeho slov přijde do hry počátkem příštího roku.

Yamauchi ostatně už od počátku říkal, že se Gran Turismo 5 bude postupně vylepšovat s updaty. Připravuje se také možnost sdílení vámi postavených tratí s vašimi kamarády, což by také mělo přijít příští rok.

Docela nedávno vyšel již třetí, zhruba 150 MB velký patch do Gran Turismo 5, který doplňuje možnost nastavení zničitelnosti vozidel. Vyžaduje k tomu navíc nejnovější FW pro konzoli Playstation 3, jenž vznikl jen kvůli blokaci další verze jailbreaku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments