Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grasshopper přemýšlejí o Shadows of the Damned 2

Povedená jednička trošku zapadla, bude dvojka?

Hra Shadows of the Damned dost zapadla. Ačkoli měla většinou poměrně nadšené recenze a postupně se díky svému ujetému humoru stala kultovním hitem, prodeje neměla při uvedení na trh nijak závratné, takže nikdo příliš nepočítal s tím, že by mohlo vzniknout pokračování. Je o něj ale možná zájem i ze strany vydavatele.

Na jedničce dělala vývojářská společnost Grasshopper a pracovali na ní Shinji Mikami, který se proslavil sérií Resident Evil a hudbu ke hře složil Akira Yamaoka, který se zase proslavil sérií Silent Hill. Právě ale Akira Yamaoka řekl, že o dvojce přemýšlejí.

"Skutečně o pokračování přemýšlíme," řekl hudební skladatel Eurogameru, když v Londýně představoval stahovatelnou hru na Xbox Live Sine Mora, za kterou Grasshopper stojí. "Určitě bychom do toho rádi šli."

První hru distribuovalo Electronic Arts a Akira Yamaoka naznačil, že i to by možná mělo o Shadows of the Damned 2 zájem. "Nejspíš. Vlastně jo, ano," řekl poněkud tajemně pro Eurogamer.

V USA se prodalo prvního dílu pouhých 24 tisíc kusů, ve Velké Británii to bylo ještě horší, protože startovalo na až 31. místě v žebříčku prodejnosti. Přesto má hra velice slušné recenze. U nás na Eurogameru dostala sice 6/10, ale průměrné hodnocení na Metacritic má velice slušných 76/100.

Shadows of the Damned - launch trailer

Read this next