Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GT 5 nově s mechanickým poškozením

Bouračky už nebudou jen na oko.

Nejnovější aktualizace pro závodní simulátor Gran Turismo 5 přidala do hry mechanické poškození aut. Patch má 150 MB a aktualizuje hru na verzi 1.03, jak informuje web thesixthaxis.

Mechanické poškození funguje i v online závodech a má tři nastavitelné stupně – "None" (žádné), "Light" (lehké) a "Heavy" (silné). Při nastavení None mechanické poškození ve hře nebude vůbec. Pokud nastavíte Light, auta se budou poškozovat i mechanicky, ale za krátkou dobu se automaticky opraví. A při nastavní Heavy budou mechanická poškození rozsáhlá a opravit je lze pouze zastávkou v boxu.

Někteří hráči si podle webu Now Gamer stěžují, že jim patch 1.03 smazal uložené pozice, celé kolekce aut a nutí je hru přeinstalovat. Zdá se ale, že se to týká jen určité skupiny hráčů. Sony se k problému zatím nijak nevyjádřila.

Hlavní tvůrce hry, Kazunori Yamauchi tak tímto patchem postupně plní své sliby z Twitteru. Yamauchi do budoucna slibuje zlepšení kostrbatých stínů, možnost odstranit HUD, online "salon" a další online funkce a zvažuji i integraci nahrávání videí na YouTube.

Ke stažení aktuálního patche musíte mít aktualizovaný firmware PlayStation 3 na verzi 3.55. Tato aktualizace je menšího rázu a řeší hlavně bezpečnost konzole, uvedl oficiální PlayStation blog.

Read this next