If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hackeři napadli homepage Deus Ex

Ukradli e-maily desítek tisíc lidí.

V době, kdy někteří dělají nemístné vtípky na adresu hackerů nebo se na PSN dokonce přiživují vystavěním svých virálních kampaní, se ti skuteční hackeři rozhodli podniknout další útok proti něčemu v herním průmyslu. Usmysleli si, že hacknou oficiální homepage hry Deus Ex: Human Revolution. A jak řekli, tak i učinili. Pro Square Enix pátek třináctého, jak má být.

K hacknutí webu deusex.com došlo ve středu, kdy tam útočník jako důkaz vystavil svůj podpis "Owned by Chippy1337". Podle zprávy webu KrebsOnSecurity o internetové bezpečnosti došlo k odcizení desítek tisíc e-mailových adres a informací o uchazečích o zaměstnání, jak později Square Enix potvrdili. Shozeny poté byly i další weby bývalého Eidosu.

V reakci na zvěsti, že za tím stojí skupina Anonymous, se kolegům z britského Eurogameru ozvali lidé z undergroundové komunity, aby vše vyjasnili. Podle nich s napadením stránek Deus Ex nemají Anonymous co dělat, šlo prý pouze o jakési vyřizování osobních účtů mezi jednotlivými hackery. "Jedná se o dílo jiné skupiny, která vloni pronikla na web provozovatele Kotaku."

Samotnou hru Deus Ex: Human Revolution hackeři neodcizili. Mezi sebou se dohadují jen o zveřejnění zdrojového kódu webové homepage, která je již zpátky v běžném provozu. "Nechceme ublížit lidem na internetu, není to náš styl," řekl člen komunity.

Shrnuto, celé to je pouze takové soupeření hackerských skupin, které se předhánějí v tom, co všechno dokáží nabourat a pak se tím chlubit před ostatními. Jako svou oběť si nyní vybrali paradoxně zrovna hru, ve které je hackování bezpečnostních systémů jednou z miniher.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments