If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hackněte Kinect, dostanete 2000 dolarů

Jste techničtí géniové? Vydělejte si!

Některým lidem přijde líto, že tak skvělá technologie, jakou má v sobě Kinect, je omezena pouze na Xbox 360. Proto jedna společnost vypsala soutěž. První osoba, která napíše open-source driver pro Kinect, který by fungoval i na jiných systémech, dostane 2000 dolarů.

Soutěž vypsalo Adafruit Industries a Microsoftu se to příliš nelíbí. Což je docela pochopitelné.

"Je to úžasný hardware, který by neměl být omezen jen na Xbox 360," říká Phillip Torrone, šéfredaktor časopisu Make, který v Adafruit Industries působí. "Je to 'radarová kamera', která zvládne video a poradí si i s hloubkou obrazu. Použitelnost takového hardwaru, který se dá normálně koupit v obchodech, je úžasná."

Podle něj by mohli Kinect využívat First Robotics, což je soutěž školáků v robotice, mohla by se používat pro výuku a na spoustu dalších věcí. "Jen se podívejte, co všechno šlo dokázat s Wii Remote," říká Phillip Torrone.

Microsoftu se samozřejmě celý ten nápad ani trošku nelíbí. "Neschvalujeme žádné modifikace našich produktů," řekl mluvčí MS. "Do Kinectu jsme zabudovali řadu hardwarových a softwarových ochran, aby se nedalo zařízení modifikovat. Budeme je i nadále vylepšovat a budeme spolupracovat s policií, aby byl Kinect neprolomitelný."

Adafruit Industries by prý s takovým kódem mohli přijít sami, ale nemají na to čas. "Proto jsme vypsali odměnu," říkají.

Pokud se chcete účastnit, blahopřejeme, jste podstatně chytřejší než my. Přečtete si ale jistá omezení, která budete mít (vše musí být výhradně open-source a musíte k ovladačům napsat i jednu aplikaci).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments