If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hacknutý Diablo 3 účet? Bez soudního povolení nezjistíte jak

Nedozvíte se, jak k hacknutí došlo. Takže se proti němu nezabezpečíte.

Blizzard říká, že byl ukraden pouze malý počet účtů na Battle.netu. Farmáři říkají, že bylo infiltrováno okolo 10 tisíc účtů napojených na Diablo 3. Kde je pravda, to se nejspíš jen tak nedozvíme, ale pokud by se vám stalo, že vám někdo ukradl účet na Battle.netu, od Blizzardu se jen tak nedozvíte, jak k tomu mohlo dojít. Aby vám to řekli a vy jste si dali příště pozor, museli byste mít soudní povolení.

Když se jeden zákazník snažil zjistit, jak došlo k odcizení jeho účtu, ze zákaznické podpory Blizzardu mu přišla odpověď, že sice znají IP adresy, ze kterých se na účet připojovalo, ale nemohou je sdělit - ne bez soudně schváleného povolení.

Zajímavé je, že účty byly ukradené i novinářům z britského Eurogameru, serverů Ars Technica nebo Examineru a u nich se tak nějak předpokládá, že je mají dobře zabezpečené. Jak k tomu ale mohlo dojít, to se od Blizzardu nedozví. Takže se nemohou zabezpečit lépe a může se to klidně stát znovu. Novinář z Examineru měl dokonce svůj účet s autentifikátorem, což je druhá bezpečnostní brána, jak se dostat na Battle.net. Přesto přišel o všechno zlato a předměty.

Některé oběti hacknutých účtů se snažili ze zákaznické podpory získat takové informace jako kolikrát se člověk na váš účet připojil, co tam dělal, kolik pokusů o správné heslo provedl, z jaké země se připojil. Nic z toho zástupci Blizzardu nechtějí prozradit. Mají záznamy a poskytnou je v případě soudního rozhodnutí.

Jejich odpovědí je většinou to, že nechtějí, aby hackeři věděli, co všechno o nich mohou zjistit. Ale k čemu jim ty informace jsou, když hackery ani nikdo bez soudního rozhodnutí nepotrestá, to je otázkou.

Zajímavý je také případ, kdy byl hacknut dokonce i účet jednoho z čínských farmářů zlata, který používal na akumulování všeho nakradeného. Sám pak psal do Blizzardu, že by bylo zapotřebí upgradovat bezpečnostní systém Warden, který Blizzard používá.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments