Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Halo: Reach má prodáno 3,3 milionů kusů

V září v USA nejprodávanější X360.

NPD vydalo statistiky herních prodejů za měsíc září 2010. Oproti minulým měsícům ale nezveřejnili všechna přesná čísla, pouze některá.

Co se týče prodeje hardware, jsou nižší než minulý rok od 19 procent. Minulý rok utratili Američané během září za herní hardware celkem 472 milionů dolarů, tentokrát pouze 383 milionů. A přitom to byl měsíc, kdy se začaly prodávat bundly PS3 s Move a X360 se hrou Halo: Reach.

Podle všeho se v USA během měsíce prodalo 484 tisíc kusů konzole X360 a byla nejprodávanější. Prodeje konzole Wii se pohybovala zhruba na 254 tisících a handheldu DS se prodalo 403 tisíc kusů. Přesná čísla prodeje PS3 nejsou známá, ale počítá se okolo 300 tisíc kusů.

Co se týče her, známá jsou prodejní čísla pouze první z nich – Halo: Reach se prodalo v září 3,3 milionů kopií, což je stejný úspěch jako v případě Halo 3. Toho se v září 2007 prodal stejný počet. Halo: Reach je jednou ze tří her, které se během jediného měsíce prodalo více než 3 miliony kusů. Spolu s Halo 3 vévodí žebříčku Modern Warfare 2, kterého se v USA prodalo za jeden měsíc 4.2 milionů kusů.

V žebříčku americké prodejnosti, už bez čísel, je dále Madden NFL 11, Dead Rising 2, NHL 11, FIFA Soccer 11, Kingdom Hearts: Birth By Sleep (PSP hra), na sedmém místě je Mafia II, Spider-Man: Shattered Dimensions, Metroid: Other M (Wii hra) a do desítky se stále vešlo Call Of Duty: Modern Warfare 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Halo: Reach

Xbox 360

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments