If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Halo Reach už má prodáno 3 miliony

Na Xbox Live překonalo Modern Warfare.

Bungie nad čtvrtečním ránem hrdě oznámili, že Halo: Reach se během prvních čtyřiadvaceti hodin prodaly neuvěřitelné tři miliony kusů.

Největší zájem o hru byl v Americe, kde to dělá jen něco málo pod dva miliony předobjednávek, dalších šest set tisích si dopředu zarezervovali hráči v Evropě.

Podle prvních čísel se ale zdá, že společně s čísly z Asie a Afriky skutečně Halo: Reach prolomilo bariéru tří milionů kopií za jediný den, jen v USA jich šlo na odbyt okolo 2,3 milionu.

K tomu se váže i další rekord, protože podle Bungie hru na Xbox Live včera hrálo přes dva miliony unikátních uživatelů - víc, než jak tomu bylo před dvěma lety při vydání prvního Modern Warfare.

Jde o úctyhodné číslo zvlášť vzhledem k tomu, že Halo: Reach je exkluzivní pro platformu Xbox 360. Už z toho důvodu nemůže např. zápasit s multiplatformním Grand Theft Auto IV, které během jediného dne dosáhlo na číslo 6,5 milionu.

Podle odhadů serveru VGChartz má Halo: Reach šanci udat v prvním týdnu okolo čtyř milionů dvě stě padesáti tisíc kopií, což by hře zajistilo pomyslné druhé místo v žebříčku nejprodávanějších xboxových her za první týden - hned za Modern Warfare 2, které během jediného týdne dosáhlo na číslo 4,942,101.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments