If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Heavy Rain - průvodce všemi různými konci hry

Popostrčíme, kde a jak ovlivnit rozuzlení.

Heavy Rain se chlubil nezvyklou nelinearitou a počtem konců, kterých lze dosáhnout. V plné hře (recenze) se sice ukázalo, že skutečně zásadních míst, kde lze děj hry ovlivnit, není tolik. A že příběh vždy směřuje do jednoho místa, kde vyvrcholí s různými odchylkami. Přesto se lze dočkat mnoha kombinací závěrečných filmečků, které stručně vypráví budoucí osudy všech důležitých postav. Pokud si chcete ušetřit vlastní zdlouhavé pokusy jednotlivých variací a nechat se nakopnout správným směrem k dosažení nových konců, můžete použít tohoto průvodce. Upřímně ovšem doporučuji hru alespoň jednou nebo dvakrát projít po svém. A k průvodci sáhnout až pro nalezení přehlédnutého obsahu. Jinak se připravíte o skvělý zážitek a různá překvapení. I když se pokusím vyhnout přímým spoilerům, mezi řádky zřejmě vyčtete více, než si přejete.

Celý Heavy Rain obsahuje v zásadě jen jedno zakončení, ke kterému se dostanete pokaždé. Jeho průběh se liší dle počtu postav, které se jej dožijí a přežijí jej. Nebudu se tedy zabývat návodem na celou hru, protože stejně není kde zakysnout. Pouze vypíchnu důležité okamžiky jednotlivých postav, které opravu mohou změnit závěr a je škoda je minout.

Ethan Mars

Kde může ovlivnit konec?

Ethan je jedinou postavou, která může lehce ovlivňovat konec v průběhu celé hry. Jeho pět zkoušek je roztroušeno přes celý příběh. A podle toho kolik jich splní, se rozhodne, zda nalezne svého syna, či ne. Podle toho jak šťastný konec si přejete zažít, je můžete všechny ignorovat, nebo důkladně plnit. Není třeba se nervovat, pokud se vám nedaří. V případě, že pokazíte jen jednu, dočkáte se nové krátké scénky, kde ještě můžete lokaci snadno uhádnout. A pokud neuhádnete, uvidíte alespoň jednu krátkou animaci navíc. A ať už jich pokazíte kolik chcete, mějte na paměti, že pokud s Madison úspěšně naleznete lokaci, kde je držen unesený Shaun, tak máte možnost Ethanovi zavolat a tím si zajistit jeho přítomnost ve finále.

Zabít Ethana je těžší, než by se čekalo. Jde o jednu ze dvou postav, které nemohou v průběhu hratelné části zemřít. Pouze v naprostém závěru, když jej křivě obviní policie. Pokud tedy chcete velmi smutný konec, kde bude Ethan mrtev, můžete jej dosáhnout dvěma cestami. Zajistěte, aby Ethan byl jedinou postavou, která dotáhne pátrání do konce. A nebo naopak dosáhněte závěru se všemi postavami. Ale během poslední scény úplně ignorujte všechny minihry s Madison.

Různé konce a jak jich dosáhnout?

1) Nový začátek - Happy end, kterého se bude snažit dosáhnout téměř každý hráč při prvním průchodu. Pro jeho dosažení musí Ethan přežít a jeho syn musí být zachráněn. Není ovšem nutno, aby Ethan osobně Shauna zachránil. I když s Ethanem pokazíte, co se dá a Shauna zahrání jiná z hlavních postav, Happy End je zajištěn. Tato verze zakončení existuje ve dvou provedeních. Pokud hru přežije i Madison a v Motelu jí odpustíte, bude součástí vaší nové rodinky. Pokud předchozí podmínku nesplníte, konec je velmi podobný, ale pouze s Ethanem a jeho synem.

2) Sebevražda - Ethan přežil, ale on a všichni ostatní zpackali celé vyšetřování a Shaun nebyl zachráněn? Ethan takové selhání nezvládá a v cimře páchá sebevraždu. Opět ve dvou verzích. Buď se zastřelí u sebe doma. Nebo, v případě že jste se nechali zatknout v obou honičkách s policií, oběšením ve vězeňské cele.

3) Hřbitov - Pokud Ethan na samotném konci zemře, v závěru uvidíte Shauna a ex-manželku truchlící nad hrobem. Nepodařilo se mi nalézt konec, kde by zemřel Ethan i jeho syn zároveň, takže truchlící potomek je vždy součástí scény. Přesto se lze dočkat tří drobných variací. Shaun s mámou mohou být na hřbitově osamotě. Nebo může u stromu postávat zkroušená Madison, či Scott Shelby. Záleží na tom, které s ostatních postav přežijí.

4) Křivé obvinění - V případě, že s Ethanem skončíte ve vězení, ještě není vše ztraceno a můžete se vyhnout sebevraždě. Stačí, když s libovolnou jinou postavou zachráníte Shauna, s Ethanem budete zatčeni při obou příležitostech a můžete si vychutnat tento konec.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Heavy Rain

PS4, PS3, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments