Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Heavy Rain prý doplatilo na bazary

Tvůrci tak přišli o 10 milionů liber.

Vývojáři Quantic Dream, kteří stojí za Heavy Rain, si vypočítali, o kolik peněz přišli kvůli bazarovým prodejům a není to nijak nízké číslo. Předpokládají, že přišli zhruba o jeden milion zákazníků, což znamená něco mezi pěti až deseti miliony liber.

"Dodnes jsme prodali 2 miliony kopií té hry," prozradil spoluzakladatel společnosti Quantic Dream, Guillaume de Fondaumiere, serveru GamesIndustry.biz. "Díky systému trofejí v PS3 víme, že tu hru hrálo celkem zhruba tři miliony lidí."

"V podstatě je to jeden milion lidí, kteří hráli naší hru a nedali nám za to ani jeden cent."

Guillaume de Fondaumiere si myslí, že k bazarovému nakupování her nutí zákazníky zejména cena novinek. "Jsou tedy hry příliš drahé?" ptá se sám sebe. "Já vždycky říkal, že tomu tak nejspíš bude, takže by se měla najít ta správná hranice. Měli by si sednou zákazníci, vývojáři, vydavatelé, ale i prodejci a najít tu hranici."

Za velkým rozmachem bazarového prodeje stojí pode de Foundaumiera hospodářská krize. Hrozí, že pokud vydavatelé zjistí, že už nemohou kvůli bazarovému prodeji vydělávat na krabicových hrách, tak prostě tyto hry přestanou dělat.

Alternativou asi bude digitální prodej her, ale to už de Fondaumiere nezmiňuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Heavy Rain

PS4, PS3, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments