Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hitman 5 od autorů Batmana?

Nahrával se u nich motion-capture.

O pátém dílu Hitmana se spekuluje už dlouho a jeho existence se bere téměř za jistou. Doposud se ale mělo za to, že na hře budou nejspíš pracovat její původní autoři, tj. tým IO Interactive. Že by tomu tak nebylo?

Totiž herec Mark Sloan ve svém životopise uvádí, že vloni strávil pár dní natáčením motion-capturingu pro "videohru Hitman 5" ve studiích Rocksteady Limited. Tedy týmu, který čerstvě dokončil očekávanou third-person akci Batman: Arkham Asylum.

Připomeňme, že podle starších, nepotvrzených informací z Variety měl nový Hitman 5 vyjít o Vánocích 2010 a sdílet prvky s pokračováním filmu od 20th Century Fox. Agent 47 se prý má nacházet ve špatném rozpoložení a vaším cílem bude ho vrátit na vrchol po psychické i fyzické stránce. Na tuto informaci však podrážděně reagoval komunitní manažer IO Software, podle něhož 20th Century Fox o jejich hře "neví zhola nic".

Dánští vývojáři z IO přitom stáli za všemi čtyřmi díly série, byť dnes mají plné ruce práce s tituly jako Mini Ninjas nebo stále ještě oficiálně nepředstaveným Kane & Lynch 2. Tento tým však spadá pod Eidos, který má zase dobré vztahy s již zmiňovanými vývojáři z Rocksteady.

Nezdá se nám ale příliš pravděpodobné, že by Eidos sebral sérii jejím zakladatelům. Spíše to vypadá, že si pouze odskočili ke kolegům nahrát motion-capture do jejich lépe vybaveného studia. Toto sdílení zdrojů se i u jiných výrobců děje běžně, vzpomeňme např. na nahrávání pohybů pro Necrovision od 1C v českém Bohemia Interactive.

Než se tedy o novém Hitmanovi dozvíme více, což by se teoreticky možná dalo očekávat na nadcházejícím veletrhu Gamescom, proč si třeba znovu nepročíst naše dojmy z hraní Batman: Arkham Asylum a zkusit přijít na to, které z jeho stealth prvků by podobný Hitman mohl převzít?

Read this next