Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hlavní vývojář Assassin's Creed jde k THQ

Podepíše se to na slavné značce?

Jeden z nejdůležitějších kreativních lidí pro celou značku Assassin's Creed jde k THQ, kde v létě 2011 vytvoří nové Montreal Studio, které se bude soustředit na zbrusu nové hry.

Patrice Désilets byl kreativním ředitelem pro Assassin's Creed do doby, než krátce před letošní E3 Ubisoft nečekaně opustil. Prý si potřeboval odpočinout. Ubisoft tehdy říkal, že Désilets „se rozhodl, že si dá kreativní pauzu od tohoto průmyslu."

Své práce na aktuálním Assassin's Creed: Brotherhood dokončil a už na něm pochopitelně nepracuje, jak řekl Ubisoft. Pro THQ bude Désilets nabírat nové lidi do nového studia v Montrealu a bude pracovat na nové značce, nikoliv na pokračování zajeté série.

Désilets poslal otevřený dopis Kotaku, ve kterém se ke svému rozhodnutí vyjadřuje konkrétněji:

„Už se nemohu dočkat, až začnu pracovat na nových hrách, ale z různých důvodů a především z respektu pro ty, kteří mi dali moji první šanci v tomto průmyslu, nebudu pracovat na žádných projektech do léta 2011."

Patrice Désilets si ale tak trochu protiřečí, protože v otevřeném dopise také tvrdí, že se již těší na E3 2011, „kde odhalím mnohem více." Je tedy možné, že již nyní částečně pracuje na své nové hře. Na druhou stranu ale na E3 bude možná mluvit pouze o své vizi a fungování nového studia THQ.

Pro THQ je osoba typu Patrice Désiletse velkým přínosem, vzhledem k jeho nemalým zkušenostem s jednou z největších značek současné konzolové generace. Assassin's Creed tak navíc ztrácí jednu z nejvýznamnějších postav, která stála za jeho vývojem. Nezbývá než počkat na další Assassin's Creed titul, abychom zjistili, jestli se odchod Désiletse nepodepíše na jeho kvalitě.

Montrealské studio THQ bude složeno ze dvou týmů, přičemž jeden povede právě Désilets. I když se dá očekávat jistý tlak THQ, aby jim nové studio vytvořilo obdobu veleúspěšného Assassin's Creed, je možné, že bude Désilets pracovat na hrách s Guillermo del Torem. Tento filmový režisér má s THQ smlouvu na několik původních her a jedna z nich má být hororová, s datem vydání nejdříve za tři roky.

Read this next