Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hráči prý nemají právo žádat jiný konec hry

Tvrdí to autor Aliens: Colonial Marines.

Debata o tom, jak by měla končit hra Mass Effect 3, neustává ani po ohlášení přídavku Extended Cut. Připomíná spíše další, zatím neexistující hru Bioware vs. hráči. Nyní aféra přeskočila dál. Mikey Newman, autor hry Aliens: Colonial Marines, si myslí, že hráči nemají právo mluvit tvůrcům do jejich práce. Když se ho ptali, jaký je největší problém při převodu filmových vetřelců do podoby počítačové hry, řekl: "Nesnažit se to změnit. Nedělat věci, kvůli kterým lidé píšou petice na internetu."

Pak pokračoval trochu vážněji: "Nemáte žádné právo na petice proti umělcům. Je to na mně, zcela na mně, ne na Gearboxu. Nemáte žádné právo psát petice umělcům, aby měnili svá díla. Může se vám to nelíbit, nemusíte to kupovat, nemusíte si to užít, v pohodě. Dělejte si, co chcete, ale nemůžete jim posílat petice."

Newman tedy použil ostřejší slova jako "shit" a "bitch", ale přece jenom... Přitom přímo Mass Effect 3 nebo spory ohledně jeho konce přímo nejmenoval, ale stejně je asi jasné, oč jde. Není však sám se svým názorem. Kreativní ředitel Bioware-Mythic, pan Paul Barnett, rovněž prohlásil, že hráči si nemohou osobovat právo nad tím, aby kontrolovali, jak by hra měla skončit, a vývojář BioShock, Ken Levine, prohlásil, že celá Mass Effect 3 aféra ho rozesmutnila.

V březnu hráči uspořádali kampaň za jiný konec ve hře Mass Effect 3. Poté šéf Bioware prohlásil, že firma na novém konci pracuje, ale zároveň si firma začala svůj konec obhajovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author

Jan Lipšanský

Contributor

Comments