If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hry českého Centauri dobyly Steam

Včetně vylepšené verze Půl kila mletýho.

V pražském studiu Centauri mohou slavit. Po zdlouhavých přípravách, jednáních a řešení problémů (např. s ochranou), které v celkovém součtu zabraly celý rok, se jim před pár dny podařilo vydat trio svých her na distribučním systému Steam. Pro malého domácího vývojáře to je značný úspěch, neboť dostat krabicové hry na pulty obchodů v západním světě je čím dál těžší až téměř nemožné.

Zájemci tak na Steamu mají vlastně poprvé možnost pořídit si anglické verze dětské hříčky Pat a Mat (TG recenze 5/10), bláznivé akce Půl kila mletýho a nové adventury Alternativa. Většina z nich dosud vyšla jen v češtině, ruštině nebo polštině.

Pat a Mat stojí 10 eur a Alternativa 20 eur, což zhruba odpovídá cenám za české verze v korunách. Nejvýhodnější nabídku představuje Půl kila mletýho - pod názvem Pound of Ground - za které u nás chtějí pětistovku a na Steamu je v přepočtu za polovic.

Navíc, steamová verze Půl kila mletýho je oproti té původní z jara 2010 (recenze TG) značně vylepšená. "Na základě odezvy hráčů z české verze jsme do hry implementovali nový systém míření, upravili fyziku auta, zpřehlednili úkoly, odstranili zbytečné přejezdy mezi misemi a vůbec celou hru poladili, včetně přidání 26 steam achievmentů," uvedlo na svých stránkách Centauri. A slíbilo, že pokud bude zájem, vytvoří i patch na českou verzi.

Tyto dodatečné úpravy jsou zřejmě důvodem, proč se v traileru na Pound of Ground vyskytuje logo Bohemia Interactive, tvůrců ArmA II. Pod ně Centauri nyní spadají, ale na původní hře se nijak nepodíleli. Do Pata a Mata zase přibyla podpora pro zobrazování na 3D brýlích.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Pat a Mat

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments