Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hydrophobia vs. recenzenti

Edge: 3/10, reakce: "Vůbec jste to nehráli".

Update (13:51): Mluvčí časopisu Edge vydal prohlášení, podle něhož daný redaktor Hydrophobii odehrál skoro celou a hodnocení 3/10 udělil na základě tohoto zážitku. Důkazem toho je prý i část článku, která odkazuje na nějaké zvláštní úkoly dostupné teprve po dokončení hlavní kampaně.

Původní článek: Kolem právě vycházející vodní akce Hydrophobia se rozjela malá kauza. Nejprve hra dostala mizerné ohodnocení 3/10 v britském papírovém časopisu Edge a jeho redaktory nyní vývojáři hry nařkli, že prý "hru vůbec nehráli".

Šéf studia Dark Energy Digital řekl, že vývojáře prý špatný verdikt "mimořádně frustruje" z několika důvodů. "Očividně si tu hru vůbec nezahráli. Nedává to smysl, máme jinak skvělé recenze," řekl Deborah Jones, šéf DED.

Za příklad uvádí to, že Edge hru považuje za obyčejnou střílečku z pohledu třetí osoby a ignoruje to, že Hydrophobia je především o interakci s vodou. Časopis prý také naznačuje, že hrdinka Kate má jenom jednu omračovací zbraň, ale to je podle Jonese pouze v samotném úvodu hry. "Máme za to, že Hydrophobii si Edge ani nezahrál," uzavírají DED své vyjádření.

Hydrophobia jinak např. od amerického OXM získala hodnocení 9/10, vysoké skóre 8/10 ji udělalo IGN. Nicméně na serveru Metacritic se drží okolo 70% a třeba server Destructoid ji ocejchoval slabým skóre 3,5/10.

Dlouho odkládaná hra je na XBLA k dispozici ode dneška za 1200 Microsoft Points a tahle kauza ji jistě pomůže ve větším zviditelnění.

Read this next