Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

ICO a Shadow of the Colossus na PS3?

Nejlepší hry ze dvojky PS se vrátí?

Už na Playstation 2 vznikaly hry, které byly spíše umělecká díla. Hry plné emocí, s imaginativním příběhem a grafikou, která místy bere dech i dnes. ICO a Shadow of the Colossus jsou asi nejlepšími příklady. Za oběma stál Fumito Ueda, který nyní připravuje The Last Guardian a jak se zdá, rád by se k nim vrátil.

Na Tokyo Game Show prozradil, že by se mu docela líbilo, kdyby se tyto hry dostaly také na Playstation 3. Vlastně dost podobně jako God of War, jehož první dva díly vycházejí pro PS3 v kolekci před koncem roku. Včetně toho, že by chtěl u těchto svých dvou klasik vylepšit grafiku do HD rozlišení.

"Původně jsem nad tím nechtěl ani uvažovat," řekl v rozhovoru pro server 1Up.com. "Vždycky jsem si stál za tím, že ty hry vznikly pro PS2 a měly by tam i zůstat. V poslední době ale přemýšlím, že by bylo hezké poskytnout je i na jiné platformy, aby se dostaly k více lidem."

Takové znovuvydání by ale potřebovalo podporu od Sony. Stejně jako (finančně) podporovali vydání kolekce God of War, protože si to fanoušci na internetu moc a moc přáli, museli by projevit zájem i o ICO a Shadow of the Colossus.

Read this next