Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Info o TV seriálu S.T.A.L.K.E.R.

Vyjde společně s druhým dílem.

Oleg Javorsky z GSC Game World potvrdil, že jeho firma má kompletní dohled i poslední slovo ve věci vznikajícího TV seriálu S.T.A.L.K.E.R. Ten by měl přijít do oběhu v době vydání druhého dílu a bude se prý v lecčem držet své herní předlohy.

Za nápadem udělat ze Stalkera seriál byl především úspěch knih, které začaly vycházet po vydání prvního dílu Shadow of Chernobyl (2007), dnes existují v ruštině i němčině, vyšlo jich už pětačtyřicet a celkem se jich prodalo přes pět milionů kopií.

"Máme plnou kontrolu nad tím, co se při natáčení seriálu děje," řekl Javorsky v rozhovoru se serverem Rock Paper Shotgun. "Podílíme se na scénáři, vybíráme filmaře pro režiséra, rozhodujeme o hereckém obazení, kontrolujeme natáčení i postprodukci." GSC také vznik celého seriálu dotuje.

Příběh seriálu jinak nemá kopírovat události z her, pouze se jimi inspiruje a na jejich bázi bude vyprávět zbrusu nový příběh. Rozhodně se v něm ale objeví Černobyl, radiace a mutanti, velmi pravěpodobně pak také postavy z chystaného Stalkera 2. Společně s ním půjde TV seriál do oběhu v roce 2012.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

S.T.A.L.K.E.R. 2

Video Game

See 2 more
Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments