If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tajemný Brink je inovativní multiplayerovka

S podobnými psími kusy jako v Mirror's Edge.

Na E3 se nejprve objevil nicneříkající teaser (podívat se na něj můžete dole pod článkem!). První spolupráce Bethesdy a vývojářské společnosti Splash Damage, která se už léta pohybuje na poli multiplayerových her (např. Quake Wars), byla obestřena tajemstvím. To však bylo právě prolomeno. Brink byl na E3 představen novinářům a vypadá více než zajímavě. Půjde totiž o inovativní multiplayerovou hru, která v sobě skloubí řadu prvků z jiných her. Pro představu, bude to taková kombinace Team Fortress 2, Mirror's Edge a Falloutu 3.

A teď pěkně popořádku. Brink bude mít silnou dějovou linku, i když půjde převážně o hru, která by se měla hrát online v několika lidech. Děj se bude točit okolo Archy, kterou jste mohli vidět v teaseru. Když na Zemi začaly stoupat hladiny oceánů, stala se Archa jediným místem, které těmito nepříjemnými živly nebylo ovlivněno. Ovšem ani v Arše to časem nebylo lážo plážo, protože tam začala nepříjemná občanská válka. Na jedné straně stojí Odboj, snažící se zabránit diktatuře mocného vládce Archy, na druhé straně jsou Strážníci snažící se vládce uchránit.

Hra na první pohled vypadá jako obyčejná 8 versus 8 multiplayerovka, ale hned, co spolu se svým týmem skočíte do hry, všimnete si prvních změn. Tak především jsou to úkoly. Každý z 8 hráčů může mít různé úkoly – jako střelec musíte vyčistit tunel, jako mechanik musíte nainstalovat obranné systémy, za Strážce třeba musíte najít zraněného hráče z Odboje a provést na něm výslech. Pokaždé, když nějaký z úkolů splníte (můžete si mezi nimi vybírat, dokonce můžete přepínat v průběhu hry u speciálních terminálů vaše povolání), dostanete zkušeností body. Ty pak můžete po splnění každého kola rozdělovat do vylepšování svých zbraní, brnění nebo zkušeností (tedy hra má i RPG prvky). Navíc po každém splnění kola postoupí dál příběh, který bude jiný zvlášť pro stranu Odboje a zvlášť pro stranu Strážců.

Co ale to přirovnání k Mirror's Edge? V Brink totiž budete moct dělat podobné psí kusy, jaké dělala postava z ME Faith. Budete skákat do velkých vzdáleností, lézt po římskách a ačkoliv tato část hry podle lidí, kteří ji měli možnost vidět, nevypadá tak pěkně jako v Mirror's Edge, zase jde o něco jiného a v MP hrách dosud nevídaného. Brink bude obsahovat i funkci zvanou SMART, při jejímž zmáčknutí vám systém pomůže s těžkými skoky a přelézáním. Tento systém bude prakticky schopen chodit za vás, zatímco vy se můžete krásně věnovat střílení.

Brink vyjde příští rok pro PC, PS3 a X360. Dole se podívejte na první screenshoty ze hry!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Brink

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments