If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve: Instalaci DLC si EA musí zasloužit

Gabe Newell komentoval spor kvůli Steamu.

Valve se poprvé od vypuknutí sporu s EA vyjádřili k odstranění her, jako Battlefield 3, Dragon Age 2 či Crysis 2, z jejich distribučního systému Steamu, na což si EA nejednou veřejně stěžovali. Stanovisko přímo od Gabe Newella se podařilo sehnat serveru Develop.

"Právo na instalaci dodatečného obsahu do počítače hráče na pravidelné bázi si kterákoli firma [co prodává své tituly skrze Steam] musí nejprve zasloužit," razí šéf Valve jejich filozofii. Má tím na mysli vytvoření určité přidané hodnoty pro uživatele. Zdá se, že oni si to podle něj asi se Steamem už zasloužili, ale o EA nebo UbiSoftu si to samé nemyslí.

Že ústupky od Valve v tomto dohadování s EA moc nelze čekat, naznačuje další komentář od Gabe Newella: "Chceme, aby hry od EA na Steamu byly a je na nás, abychom je přesvědčili, že být na Steamu je pro ně výhodné." Podle něj to skončí tak, že jednoho dne EA zjistí, že mají spokojenější zákazníky a vydělají více peněz, pokud na Steamu přítomni budou - samozřejmě, při splnění pravidel definovaných Valve, provozovatelem služby, jak jinak.

P.S. Gabe Newell oficiálně potvrdil Eurogameru, že DOTA 2 odložili na 2012, jak jsme v noci věštili.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Crysis 2

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Dragon Age II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments