Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Investoři EA prý nevěří v The Old Republic

MMORPG trh je příliš drsný a riskantní.

Připravované MMORPG Star Wars: The Old Republic je tak trochu kontroverzní – na jedné straně tu máme oblíbenou značku Star Wars a zkušené vývojáře z BioWare, ale na druhé straně zákulisní šuškandu o nevalných kvalitách hry, přestřeleném rozpočtu a nedůvěře v úspěch. Nyní se ukázalo, že nadcházejícímu MMO velikánovi nevěří zřejmě ani samotní investoři Electronic Arts.

„Myslíme si, že spousta investorů sází proti úspěchu Star Wars: The Old Republic, vzhledem k tomu, jak se dařilo předchozím MMO hrám od EA (Warhammer Online od Mythicu) a také vzhledem k obecnému úspěchu nových MMO her," řekl analytik Mike Hickey z Janco Partners, jak reportuje Gamasutra.

Investory by mohl navíc podle Mickeyho trápit obecný trend v MMO sektoru, kdy pomalu téměř všechny přechází na model bez nutnosti placení měsíčních poplatků, nepříliš nadšené preview The Old Republic a prý i zřejmě nemalé poplatky pro LucasArts za poskytnutí licence.

Pokud by tedy Star Wars: The Old Republic nebylo úspěšné, nemusela by EA několik dalších let do MMORPG her investovat. Vzhledem k tomu, o jak riskantní trh se jedná, by se tomu jen málokdo divil. World of WarCraft asi v brzké době neklekne a prakticky všechny ostatní hry se pomalu zbavují měsíčních poplatků. Mohl by své štěstí v MMORPG prostoru zkusit například Ubisoft, třeba se svou nejznámější značkou Assassin's Creed? Nebo si nikdo na připravované a zatím neoznámené MMO od Blizzardu netroufne?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments