Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Italové protestují proti rasismu v Mafii II

Lidé z Itálie přeci nejsou všichni mafiáni!

Italsko-americká organizace UNICO National nemá příliš radost se zobrazením lidí italské národnosti ve hře Mafia II. Ačkoliv prezident UNICO Andre DiMino ještě neměl možnost hru hrát, není ani trošku nadšený. Říká, že je to "kupa rasistických blbostí".

Andre DiMino dokonce vyzval Take-Two, aby pozdrželi vydání hry. Podle něj totiž tato hra naučí mladé hráče, že Italové a italští přistěhovalci jsou vždy násilní, vrahové a většinou patří k organizovanému zločinu. "A co ostatní národnosti, etnické a rasové skupiny, které patří k organizovanému zločinu?" říká.

"Take Two diskriminuje jednu skupinu na úkor dalších," píše ve svém prohlášení. "Požadujeme, aby pozdrželi vydání hry a odstranili z ní všechny reference na Italy a italské přistěhovalce."

Jelikož byl dopis adresován přímo šéfovi Take-Two Straussovi Zelnickovi, ten se rozhodl reagovat. V reakci říká, že nikdo z UNICO neměl možnost hru hrát a měli by si počkat, až vyjde. Navíc dodává, že hra je určena pro dospělé hráče, takže nemůže nijak ovlivňovat malé děti. A pak říká takové ty standardní věci o tom, že u nich jde především o příběh a nikoliv o násilí bez důvodů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments