Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si zahrát Battlefield 3 na PC už dnes?

Návod pro obejití aktivace, který funguje.

Pokud patříte mezi těch 850 lidí, kteří si včera večer v prodejnách Xzone pořídili Battlefield 3 na zahájení prodeje (nebo ho máte odjinud), asi jste už zjistili, co se vědělo dopředu - že PC verze se dá na službě Origin kvůli standardně aktivovat až od pátku 28. října. Což je u nás státní svátek, proto to dřívější uvedení na trh, kterým se ani EA Czech nijak netají.

Naštěstí existuje neoficiální návod pro ty, kteří chtějí hrát už teď, a přitom nejde o nic nelegálního. Jak potvrdili redaktoři Eurogameru, funguje jak pro hraní singleplayeru, tak pro multiplayer BF3.

Funguje na bázi VPN (Virtual Private Network), že se váš počítač navenek tváří, jako by se nacházel v jiné části světa. Konkrétně v Koreji, kterou už Origin vnímá jako zemi, pro kterou je Battlefield 3 od včerejška oficiálně odemčený. Jedná se jen o ten moment aktivace, při samotném hraní už nemusíte dělat, že jste v Koreji.

Vyžaduje to spuštění programu, přes který dostanete korejskou IP adresu - podrobný postup včetně obrázků zde. Na technickou podporu EA Czech se s tím pochopitelně neobracejte, ačkoli tento postup v tuto chvíli rovněž doporučuje.

Tip pro centrálu EA (česká pobočka to neovlivní): Co takhle umožnit dřívější aktivaci na Originu normálním způsobem i majitelům originálky z Evropy, když už Battlefield 3 v ČR i podle včerejší tiskové zprávy EA Czech oficiálně vyšel a když už to jako ochrana proti pirátům svůj účel neplní?

Update - EA řekli, že za toto obcházení aktivace nebudou trestat.

Read this next